Zonvakantie oktober 2021

Waar op zonvakantie in oktober? 30 vakantietips o.b.v. klimaat & budget!

Wil je de beste vakantiebestemmingen voor oktober ontdekken om het druilerige, koude Nederlandse weer ontvluchten? Ontdek wat de warme landen zijn en waar het lekker weer is voor een vakantie naar de zon in oktober op deze zonkalender!  Aantrekkelijke vakanties naar zon, zee, strand bestemmingen vind je hieronder, voorzien van tips voor warm weer in oktober. Vakantie met de beste zongarantie!

Malta

Vakantie Malta

Voor reizen naar de zon in oktober is Malta een goede optie. Het is er niet te warm, maar gewoon lekker weer met gemiddelde maxima van 24 graden en zonnig (circa 7 zonuren per dag). Het subtropische mediterraanse klimaat van Malta kenmerkt zich door droge, hete zomers en regenachtige winters. In oktober is er dan ook wel kans op wat neerslag.

groen reisadvies
24°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Malta v.a. 352,00 bij:

La Palma

Vakantie La Palma

Op La Palma is het eeuwig lente. Ook in oktober is dit eiland dus nog heel lekker voor een zon, zee en strand vakantie. Het is hier in het najaar nog gemiddeld 25 graden en de zon schijnt volop! Aan de westkust heb je prachtige kleinschalige hotels en vakantiehuizen met uitzicht over de Atlantische.

geel reisadvies
25°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober La Palma v.a. € 341,00 bij:

Cyprus

Vakantie Cyprus

Voor deze reistijd in onze vakantie top 10: Cyprus. De Sunfactor score is nog steeds bijzonder hoog in deze reisperiode vanwege de hoge temperatuur en hoeveelheid zonuren. Ontdek de charmante noordkust met aantrekkelijke all inclusive hotels of ga op ontdekking in het zuidelijke Griekse deel. Zon, zee, strand, cultuur, natuur, Cyprus heeft het helemaal!

geel reisadvies
29°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Cyprus v.a. € 419,00 bij:

Rhodos

Vakantie Rhodos

Rhodos is een prima bestemming om lekker na te zomeren in oktober. Dit prachtige Griekse eiland ligt dichtbij de Turkse kust en heeft een heerlijk klimaat. Ook in oktober is het hierdoor nog heerlijk zonvakantie weer! Vaak is het net een graadje meer dan op de andere eilanden in de Middellandse Zee.

geel reisadvies
24°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Rhodos v.a. € 311,00 bij:

Samos

Vakantie Samos

In oktober is het zeker in het begin van de maand doorgaans heerlijk weer op Samos. Gemiddeld is het nog zo'n 23 graden overdag en is de kans op zomerse dagen nog erg groot. En als het een dagje iets minder is, dan kun je er heerlijk op uit trekken door de vele olijfgaarden of de authentieke dorpjes bezoeken.

geel reisadvies
23°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Samos v.a. € 371,00 bij:

Tenerife

Vakantie Tenerife

De zuidelijke badplaatsen op Tenerife, zoals Playa de las Americas, Los Cristianos en Costa Adeje zijn gemiddeld een paar graden warmer dan de badplaatsen in het noorden. Maak zeker een excursie om het vulkanische landschap in het binnenland en de El Teide te ontdekken!

geel reisadvies
26°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Tenerife v.a. € 301,00 bij:

Albufeira

Vakantie Albufeira

Zin in de zon? De stranden bij Albufeira zijn prachtig en je kan er bovendien geweldig golfen! In de herfstvakantie heb je in Albufeira ook nog een goede kans op strandweer. Aan het einde van de maand kunnen de temperaturen wat meer gaan dalen, maar in de herfstvakantie is het doorgaans uitstekend zonvakantie weer.

geel reisadvies
25°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Albufeira v.a. € 232,00 bij:

Menorca

Vakantie Menorca

Menorca is een geliefde bestemming voor gezinnen met (kleine) kinderen. Mede door de heerlijke en geleidelijke zandstranden rondom het eiland. Zeker voor de herfstvakantie is Menorca een absolute aanrader, het weer is doorgaans nog heerlijk voor een zonvakantie. Ook kun je leuke excursies ondernemen.

geel reisadvies
23°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Menorca v.a. € 325,00 bij:

Madeira

Vakantie Madeira

Waar is het in oktober nog lekker genoeg om het genieten van wat zon zonder meteen naar de andere kant van de wereld te vliegen? Wat dacht je van het Portugese eiland Madeira? Je bent er in een paar uurtjes en de gemiddelde temperatuur is 23 graden met veel zonuren! De hotels liggen vaak aan zee en hebben groene, subtropische tuinen.

geel reisadvies
24°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Madeira v.a. € 461,00 bij:

Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura

Voor een vakantie in oktober is Fuerteventura een echte aanrader! Waarom? Het is er dan gemiddeld 26 graden, de zon schijnt volop, de kans op regen is nihil vanwege het droge klimaat en dan hebben we nog niet eens verteld van de prachtige stranden en de gezellige kustplaatsen. Ontdek het zelf!

geel reisadvies
26°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Fuerteventura v.a. € 248,00 bij:

Gran Canaria

Vakantie Gran Canaria

De Canarische eilanden behoren allemaal tot de vakantiebestemmingen met als beste reistijd oktober. Voor een zonvakantie in de herfstvakantie is Gran Canaria dan ook één van de populairste bestemmingen. Door de Noordoostpassaat en de Canarische stroom is het er min of meer constant lekker weer met veel zon in oktober!

geel reisadvies
26°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Gran Canaria v.a. € 240,00 bij:

Lanzarote

Vakantie Lanzarote

Ook Lanzarote behoort nu tot de beste vakantiebestemmingen. Met heerlijke resorts, mooie badplaatsen en een bijzonder vulkanisch landschap! Tip: kies voor een vakantie incl. autohuur of huur ter plaatse een auto om het bijzondere landschap te ontdekken!

geel reisadvies
25°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Lanzarote v.a. € 354,00 bij:

Bonaire

Vakantie Bonaire

Bonaire is een onderdeel van de Benedenwindse Eilanden die in oktober geen last hebben van het orkaanseizoen dat in oktober heerst in het Caribische gebied. Daarnaast heeft Bonaire heerlijke stranden, mooie resorts en jaarrond heerlijke temperaturen.

geel reisadvies
33°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Bonaire v.a. € 899,00 bij:

Kefalonia

Vakantie Kefalonia

In de eerste helft van oktober is het nog heerlijk warm weer op het mooie, kleurrijke Kefalonia. Het eiland is rustig en de bevolking erg vriendelijk! Het authentieke Griekenland kom je op Kefalonia nog veelvuldig tegen, omdat het nog niet overspoeld wordt door toeristen.

geel reisadvies
23°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Kefalonia v.a. € 339,00 bij:

Curacao

Vakantie Curacao

Een zonvakantie in oktober naar Curacao? Heerlijke temperaturen boven de 25°C zijn op Curacao jaarrond te vinden. De watertemperatuur is uitstekend voor een duikvakantie.

geel reisadvies
33°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Curacao v.a. € 789,00 bij:

Mallorca

Vakantie Mallorca

Het prachtige eiland Mallorca is doorgaans nog een heerlijke bestemming in oktober. Er zijn wel vaak enkele verschillen op het eiland zelf. De badplaatsen in het zuiden en zuidoosten zijn veelal net iets warmer en zonniger dan de badplaatsen in het noorden. Tip: bezoek eens een van de druipsteengrotten in het oosten van het eiland.

geel reisadvies
22°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Mallorca v.a. € 207,00 bij:

Aruba

Vakantie Aruba

De zon opzoeken in oktober? Op Aruba zijn de stranden witter dan wit en de zee is azuurblauw. Daarnaast kun je rekenen op heerlijke tropische temperaturen en veel zonuren!

geel reisadvies
33°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Aruba v.a. € 759,00 bij:

Sardinie

Vakantie Sardinie

Op vakantie genieten van zon, zee en strand maar liefst wel ver van de massa? Sardinie is dan, zeker voor de eerste helft van deze maand, een gouden tip. Dit schitterende eiland is met name geschikt voor wie naast zonnebaden ook nog iets wil zien en ook in culinair opzicht wil genieten. Aanrader!

geel reisadvies
22°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Sardinie v.a. € 436,00 bij:

Ibiza

Vakantie Ibiza

Met gemiddelde temperaturen van zo'n 24 graden is Ibiza ook in oktober een absolute aanrader voor een zonvakantie. In deze maand vind je veel verschillende voordelige aanbiedingen voor een vakantie naar een van de populairste eilanden van Spanje.

geel reisadvies
24°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Ibiza v.a. € 343,00 bij:

Formentera

Vakantie Formentera

Naar de zon in Europa in oktober? Het kleinste eiland van de Spaanse Balearen heeft een heerlijk klimaat. Zeker als je niet te lang wil vliegen een mooie keuze voor deze maand!

geel reisadvies
24°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Formentera v.a. € 392,00 bij:

Side

Vakantie Side

Dan is Side aan de Turkse Rivera een aanrader. In oktober is de maximum temperatuur hier gemiddeld 27 graden, heerlijk dus voor een ontspannen strandvakantie. Tip: je reservering kun je het beste vroeg in het jaar maken want dan boek je een week vakantie in oktober al onder de 400,-!

oranje reisadvies
27°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Side v.a. € 379,00 bij:

Mauritius

Vakantie Mauritius

Koud en nat in Nederland? De zon schijnt zeker op Mauritius! Een bestemming om je weer helemaal op te laden met vitamine D. In oktober is de kans op een tropische regenbui nihil. De azuurblauwe zee en vriendelijke bevolking wachten op je!

oranje reisadvies
27°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Mauritius v.a. € 938,00 bij:

Azoren

Vakantie Azoren

In oktober is het gemiddeld aantal zonuren per dag alweer afgenomen van 7 naar 5 en neemt de neerslagkans ook toe, maar kun je nog steeds rekenen op een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Het eerste weekend van oktober wordt een jazzfestival gehouden in Angra do Heroismo, genaamd Angrajazz.

geel reisadvies
22°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Azoren v.a. € 523,00 bij:

Phuket

Vakantie Phuket

Het Thaise Phuket wordt ook wel Parel van de Andamanse Zee en ‘speeltuin van de rijken’ genoemd. Deze exclusieve bestemming heeft namelijk heel veel luxe hotels en beach resorts aan de kristalheldere blauwe zee en het tropische strand! In deze tijd van het jaar is het er ook nog eens schitterend weer: ultiem voor een luxe zonvakantie!

geel reisadvies
31°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Phuket v.a. € 849,00 bij:

Gambia

Vakantie Gambia

Heerlijk warm weer, steeds meer zonuren en een enkel buitje. Zo is het in Gambia in oktober. De heerlijke temperaturen, leuke excursie mogelijkheden en fantastische stranden maken het tot een heerlijke vakantie bestemming voor wie in de herfstvakantie de zon wil opzoeken!

oranje reisadvies
33°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Gambia v.a. € 497,00 bij:

Bodrum

Vakantie Bodrum

Heerlijk zonnetje, zomerse temperaturen en heerlijke resorts waar je all inclusive kunt genieten van alle faciliteiten. In Bodrum kun je kiezen tussen kleinschalige, knusse accommodaties, maar vind je ook super de luxe resorts met alles erop en eraan. In oktober wordt het doorgaans nog zo'n 23 graden!

oranje reisadvies
23°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Bodrum v.a. € 417,00 bij:

Kaapverdie

Vakantie Kaapverdie

Waar schijnt de zon in oktober? De Kaapverdische Eilanden zijn bijzonder zonzeker en beschikken bovendien stuk voor stuk over tropische stranden, een helderblauwe zee en een fantastisch klimaat! Op de eilanden archipel heerst een bijzonder sfeertje, enerzijds Afrikaans anderzijds Portugees vanwege het koloniale verleden. Heel speciaal!

oranje reisadvies
29°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Kaapverdie v.a. € 499,00 bij:

Senegal

Vakantie Senegal

Waarom naar Senegal in oktober? Je kunt hier altijd wel heerlijk genieten aan het strand of zwembad op maar 5,5 uur vliegen! Bovendien krijg hier veel waar voor je geld, zeker als je een all inclusive vakantie zoekt. Aanrader: breng een bezoek aan een nationaal park (er zijn er 6!) om leeuwen, gazellen of olifanten te spotten!

oranje reisadvies
32°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Senegal v.a. € 549,00 bij:

Hurghada

Vakantie Hurghada

Zoek je een prettige winter zonvakantie? Oktober behoord tot de beste maanden van het jaar om Hurghada te bezoeken! Het is er prachtig weer: gemiddeld maximaal 30°C en de zon schijnt 10 uur per dag in oktober kan je goed duiken in de Rode Zee of meer van het oude Egypte ontdekken tijdens excursies naar Luxor en Cairo.

oranje reisadvies
30°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Hurghada v.a. € 489,00 bij:

Chalkidiki

Vakantie Chalkidiki

Ga je op vakantie in oktober naar dit deel Griekenland dan tref je meestal nog veel zon maar niet al te hoge temperaturen. Heerlijk weer als je ook nog iets wil zien of doen!

oranje reisadvies
21°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Chalkidiki v.a. € 310,00 bij:

Sharm el Sheikh

Vakantie Sharm el Sheikh

(Herfst)vakantie naar de zon? In oktober tref je in Sharm el Sheikh circa 30 graden zeer prettig, eigenlijk ultiem, zonvakantie weer! Najaar en winter zijn zeer zacht in Egypte waardoor je verzekerd bent van een fijne temperatuur.

oranje reisadvies
31°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Sharm el Sheikh v.a. € 473,00 bij:

Lefkas

Vakantie Lefkas

Het eiland Lefkas ligt ten westen van het Griekse vasteland, waardoor het in oktober doorgaans wat frisser is dan op bijvoorbeeld Rhodos, Kos en Kreta. Gemiddeld is het er echter alsnog zo'n 23 graden. Heerlijk om nog even te genieten van de zon, de zee, een terrasje of het strand!

geel reisadvies
23°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Lefkas v.a. € 354,00 bij:

Jamaica

Vakantie Jamaica

Warm weer gegarandeerd op Jamaica! Er kan in deze periode wel af en toe een tropische bui vallen, waar je als pure zonaanbidder wel rekening mee moet houden. Jamaica heeft echter erg veel te bieden voor een excursie of een wat avontuurlijk ingestelde reiziger.

oranje reisadvies
31°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Jamaica v.a. € 599,00 bij:

Kreta

Vakantie Kreta

Genieten van strand, cultuur en natuur? Op Kreta is het nu nog heerlijk. Het is niet ver weg vliegen en de Griekse eilanden zijn deze maand nog super zomers voor een Europese bestemming, prima idee dus voor een herfstvakantie naar de zon!

oranje reisadvies
22°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Kreta v.a. € 398,00 bij:

Malediven

Vakantie Malediven

De Malediven is een uitstekende bestemming voor zonaanbidders met heerlijke tropische temperaturen en veel zonuren. Misschien is dit wel een van de beste maanden voor een vakantie of honeymoon op een van de vele atollen. Neem een duik vanaf je eigen terras aan het helder blauwe water!

oranje reisadvies
30°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Malediven v.a. € 1.199,00 bij:

Gardameer

Vakantie Gardameer

Ga je in oktober naar het Gardameer dan kom je met name voor het actieve karakter van dit gebied. Alle mogelijk denkbare watersporten kun je hier beoefenen en de bergen en bossen nodigen uit tot een flinke wandeling of mountainbiketocht. Zeker in de eerste helft van de maand is het er vaak nog heerlijk. Tegen november aan kan het iets frisser zijn. Maar het zonnetje schijnt er ook dan meestal wel!

geel reisadvies
19°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Gardameer v.a. € 296,00 * bij:

Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse Republiek

Op een tropisch buitje moet je op de Dominicaanse Republiek wel rekenen bij het boeken van een vakantie in deze periode. De all inclusive resorts bieden echter genoeg mogelijkheden om je te vermaken (ook als het even regent!). De hotels zijn voorzien van alle luxe faciliteiten, ideaal voor de verwende vakantieganger!

oranje reisadvies
32°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Dominicaanse Republiek v.a. € 549,00 bij:

Koh Samui

Vakantie Koh Samui

Voor een zonvakantie in oktober kunnen we Koh Samui helaas niet aanraden. Op dit prachtige eiland vallen dan namelijk hevige, tropische regenbuien en dit staat een ontspannen zonvakantie erg in de weg. Bekijk liever de eerste maanden van het jaar!

geel reisadvies
31°

Gemiddelde oktober

Zonvakantie oktober Koh Samui v.a. € 951,00 bij:

Wanneer wil je op vakantie?

Weer en klimaat
 • Oktober vakantie zon 25 graden of meer?

  Waar tref je in oktober mooi weer? Europa is in oktober nog steeds een optie voor weekje vol zon en strand. Maar de weersvoorspelling  toont ons ook wel dat het ook bij een vakantie begin oktober wel verstandig is te kiezen voor Zuid Europa en de Canarische eilanden. Fuerteventura en Ibiza zijn nu bijvoorbeeld goede vakantiebestemmingen.  

 • All inclusive oktober vakantie

  Lekker all inclusive op vakantie? De volgende strandbestemmingen zijn nu heel aantrekkelijk: in Egypte is het erg mooi weer voor een zonvakantie. Bovendien beschikt het land over zeer veel luxe beachresorts die je all inclusive vakantie tot een succes maken. Voordelig en zeer zonzeker voor een all inculisve vakantie in zijn ook de Canarische eilanden en Cyprus.

 • Goedkope vakantie oktober

  Op zoek naar leuke tips voor bestemmingen waar de zon schijnt en je goedkoop op vakantie in oktober kunt gaan? De bestemmingen in het overzicht op deze pagina kan je filteren op je maximum budget. Probeer ook buiten de herfstvakantie te boeken of zoek en boek ruim van tevoren naar de beste herfstvakantie zonvakantie deals.

 • Vakantie oktober met baby of kinderen

  Een ideale maand voor een zonvakantie met kleine kinderen op de meeste vakantiebestemmingen. In Europa zijn de meest heftig warme temperaturen nu wel verleden tijd. Bovendien tref je voor het najaar vaak leuke deals en buiten de schoolvakantie kan je vaak een mooie last minute aanbieding boeken. 

 • Zonbestemming oktober op 3 - 4 uur vliegen

  Naar de zon in oktober maar eerst de beste reisperiodes per land onderzoeken? Op slechts een paar uurtjes vliegen vind je talloze leuke zonvakantie bestemmingen waar het super mooi weer is! Vakantie op de Canarische Eilanden is bijvoorbeeld een aanrader vanwege het geweldig fijne zonvakantie weer in oktober.

 • Waar schijnt de zon in oktober?

  Waar is het warm in oktober? Voor de beste vakantiebestemmingen in oktober moet je wat verder naar het zuiden rijden of het vliegtuig pakken. Want wie in oktober met vakantie wil op een plek waar het nog mooi weer is moet minimaal aan het zuiden van Spanje denken voor een strandvakantie. Lekker weer is het ook nog op enkele van de meer Oostelijk gelegen Griekse eilanden, de Balearen en natuurlijk op de Canarische Eilanden.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden

Bijkomende kosten

Eliza was here

€ 0.00

TUI

€ 2.50

333 Travel

€ 15.00

Corendon

€ 25.00

KRAS

€ 19.50

De Jong Intra

€ 19.50

Eilandhoppen op maat

€ 27.50

Sunweb

€ 25.00

Het Frankrijk Huis

€ 32,50

Buro Scanbrit

€ 27.00

Vakantiediscounter

€ 0

Prijsvrij

€ 0

Beachcheck.com

€ 25.00

Reserveringskosten

€ 35


€ 35

andolives travel

€ 30.00

De prijzen van reisorganisaties op deze pagina zijn exclusief bovengenoemde bijkomende kosten (reserveringskosten, toeristenbelasting en €2,50 voor het Calamiteitenfonds per reservering). De prijzen worden regelmatig gecontroleerd en aangepast, maar incidenteel kunnen er tussen de updates ondanks de frequente controles toch prijsafwijkingen ontstaan. Het totaal bedrag wordt voor het bevestigen van je boeking bij de reisorganisatie duidelijk. Voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure verwijzen wij je naar de website van de aanbieder: touroperator of reisbureau.

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 22-02-2021

Uitleg Reisadvies

Groen Reisadvies

Geel Reisadvies

Oranje Reisadvies

Rood: niet reizen

3939
shares