Azoren

Vakantie Azoren

Een bijzondere strandvakantie, weg van de massa? Ga naar de Azoren! Door de combinatie van Atlantische Oceaan en de ligging heerst er een gematigd (zee-) klimaat op de Azoren, waardoor je jaarrond kunt genieten van aangenaam weer. Ideaal voor een wat actievere vakantie in de natuur. Maar ook voor een ontspannen all inclusive vakantie kan je op de Azoren terecht!

Azoren Sunfactor

7.7
10
Azoren scoort een gemiddelde van 7.7 op basis van onze Sunfactor. Hieronder zie je de Sunfactor score voor vakantie in Azoren in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.
Azoren in april

Azoren in mei

Azoren in juni

Azoren in juli

Azoren in augustus

Azoren in september

Azoren in oktober

 • Vliegvakantie Azoren

  Vliegvakantie Azoren

  Wie zijn vakantie gaat vieren op de Azoren vliegt over het algemeen vanuit de luchthaven van Amsterdam. De meeste vluchten vanuit Nederland zijn met TUIfly. De totale vluchtduur naar de archipel in de Atlantische Oceaan bedraagd zo'n 4,45 uur. Afhankelijk van de eindbestemming is er mogelijk nog een aansluitende ferrytocht nodig die circa 30 tot 60 minuten in beslag. Je kunt overigens ook eilandhoppen langs de drie belangrijkste eilanden Terceira,  Faial en São Miguel.

 • Zonvakantie Azoren met kinderen

  Zonvakantie Azoren met kinderen

  De Azoren zijn bij uitstek geschikt voor een ontspannen familievakantie. Deze eilandengroep is voor velen nog een onontdekte bestemming, een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld de Algarve en daardoor een stuk rustiger. Op zee kun je er walvissen spotten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vulkanen beklimmen.

 • All inclusive Azoren vakantie

  All inclusive Azoren vakantie

  Voor natuurliefhebbers zijn de Azoren een waar paradijs. Het aantal all inclusive vakanties is hier echter beperkt. Wil je compleet zorgeloos genieten van je vakantie, dan kun je beter terecht in de Algarve.  

 • Strandvakantie Azoren

  Strandvakantie Azoren

  De stranden van de Azoren hebben over het algemeen zwart zand. Deze vulkanische eilanden trekken dan ook veel natuurtoeristen. Uiteraard komen er ook mensen naar de Azoren voor een strandvakantie. Op het eiland Santa Marua zijn er ook witte zandstranden te vinden. De mooiste stranden van het eiland zijn Praia Formosa en Sao Lourenco.

 • Goedkope vakantie Azoren tips

  Goedkope vakantie Azoren tips

  De Azoren zijn vergeleken met veel andere "Europese" zonbestemmingen best aan de prijs. Dit komt mede omdat het vliegen naar de Azoren betrekkelijk duur is vergeleken met de Spaanse kust of Griekse Eilanden. Overweeg daarom ook eens het vliegen met TUIFly België, zij vliegen weliswaar vanaf Brussel maar hebben vaak genoeg vluchten die net boven de €100,- retour kosten. Dat maakt de mogelijkheid op een goedkope vakantie Azoren veel groter!

Wanneer walvissen spotten op de Azoren?

Naar de Azoren om walvissen te spotten? Van de plusminus 80 soorten walvissen in de wereld leven er ruim 20 soorten rond de Azoren. Welke soorten walvissen en dolfijnen leven er bij de Azoren? Regelmatig worden onder andere de volgende soorten gespot: dwergvinvis, potvis, bultrug, blauwe vinvis, orka's, verschillende soorten dolfijnen waaronder ook Indische grienden, tuimelaars en gevlekte dolfijnen. Super bijzonder! Een excursie voor het spotten van deze dieren is ter plaatse te boeken (mits het weer het toelaat). Tip: de meeste kans om walvissen te spotten op de Azoren heb je in mei, juni, juli of augustus! De Azoren hebben recent zelfs een prijs gewonnen voor duurzaamheid en ecotoerisme. Het spotten van walvissen gaat hier dan ook met veel respect voor de dieren!

7 dagen vakantie met vlucht en verblijf

v.a. € 493,00

vakantie Azoren De Vakantiediscounter

Ben je op zoek naar een voordelige vakantie naar de Azoren? Bekijk dan eens het aanbod van Vakantiediscounter, dat voornamelijk uit 3- en 4-sterren hotels bestaat maar ook een aantal appartementen en bungalows.

8 daagse vakantie Azoren met vlucht, huurauto en verblijf

v.a. € 915,00

vakantie Azoren Eliza was here

De website van Eliza behoort tot de beste vakantie Azoren tips. Want ook op de Azoren heeft Eliza was here enkele van de meest charmante en authentieke hotels, lodges en B&B's. Maar ook een prachtige en heerlijk luxe spa villa en schitterende appartementen. Alle Eliza Azoren reizen zijn bovendien inclusief vlucht en huurauto!

7 dagen vakantie met vlucht en verblijf

v.a. € 726,00

vakantie Azoren Sunweb

Op zoek naar een leuke aanbieding van een vakantie Azoren? Sunweb staat bekend als discounter maar heeft op de Azoren met name grote luxe hotel accommodaties, categorie 4 en 5 sterren met bijbehorende prijzen.

8 daagse strandvakantie met vlucht en verblijf

v.a. € 564,00

vakantie Azoren TUI.nl

Een week of langer op vakantie naar Azoren om te ontspannen in de beeldschone natuur? TUI biedt vanaf zomer 2016 naast reizen naar de eilanden Sao Miguel en Terceira ook vakanties naar vulkaaneiland Pico aan. Tip: Arke heeft ook erg leuke aanbiedingen voor eilandhoppen op de Azoren!

Vliegen naar Azoren?

Vliegtickets v.a. € 210,00

vliegennaar.nl

De grootste luchthaven van de Azoren is gelegen op het eiland Sao Miguel. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je rechtstreeks vliegen naar Ponta Delgada. De vluchtduur bedraagt dan zo'n 4 uur. Ook gaan er vluchten naar het nabijgelegen Terceira.

Hotels op de Azoren?

Overnachtingen v.a. € 15,00

Hotel trivago
Zelf je verblijf regelen? De Azoren zijn niet heel erg toeristisch. Je vindt er voornamelijk kleinschalige hotels, appartementen, en unieke ruime vakantie locaties, de zogenaamde 'Casa Rural'.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden

Bijkomende kosten

Eliza was here

€ 0.00

TUI

€ 40.00

333 Travel

€ 15.00

Corendon

€ 37,50

De Jong Intra

€ 25

Eilandhoppen op maat

€ 27.50

Boekingskosten

€ 19,50

Sunweb

€ 40

Het Frankrijk Huis

€ 32,50

D-reizen

€ 0

Buro Scanbrit

€ 35.00

Vakantiediscounter

€ 0

Prijsvrij

€ 0

Beachcheck.com

€ 25.00

andolives travel

€ 30.00

Boekingskosten

€ 25


€ 50

Bijkomende kosten


€ 40

De toeslagen van reisorganisaties op deze website zijn exclusief genoemde bijkomende kosten (reserveringskosten, toeristenbelasting en €2,50 voor het Calamiteitenfonds per reservering). De prijzen worden regelmatig gecontroleerd en aangepast, maar incidenteel kunnen er tussen de updates ondanks de frequente controles prijsafwijkingen ontstaan. Het totaal bedrag wordt voor het bevestigen van je boeking bij de reisorganisatie duidelijk. Voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure verwijzen wij je naar de website van de reisorganisatie..

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 08-05-2023

Uitleg Reisadvies

Groen Reisadvies

Geel Reisadvies

Oranje Reisadvies

Rood: niet reizen

4191
shares