Beste zonvakantie April 2025 tips

Waar is het warm in april? Vakantie zoeken o.b.v. klimaat & budget!

Waar schijnt de zon in april? Waar is het het warmst in Europa in april en elders op de wereld? Ontdek hier welke bestemmingen nu het meest aantrekkelijk zijn voor een vakantie. Alle aanbevelingen zijn gebaseerd op de Sunfactor van de zonbestemming en de aanwezigheid van voordelige aanbiedingen voor een vakantie naar de zon in april.

Gran Canaria

Vakantie Gran Canaria

Wil je op vakantie ook wat activiteiten onderneme, zoals wandelen of bezienswaardigheden bezoeken, dan is het weer in april op Gran Canaria nu perfect. Reken op een gemiddelde van 21 graden en volop zon. Om te zonnen in bikini wil je dus nog wel uit de wind liggen, bij voorkeur achter glas. Maar het is prima weer als je ook iets wilt doen!

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Gran Canaria v.a. 347,00 bij:

Marsa Alam

Vakantie Marsa Alam

Marsa Alam is een populaire duikbestemming omdat de koraalriffen hier nog onaangetast zijn door het massatoerisme. De badplaats heeft verder prachtige stranden, een geweldig klimaat en luxe beachresorts tegen vriendelijke prijzen!

geel reisadvies
30°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Marsa Alam v.a. € 537,00 bij:

Madeira

Vakantie Madeira

Op Madeira komt in april de zon al regelmatig tevoorschijn. Genieten is het hier dan, zeker na de lange Hollandse winter! Hoewel je nog geen garantie hebt dat je elke dag strandweer hebt behoort april wel tot de beste reistijd maanden van dit mooie eiland. Zeker als je ook wat van dit eiland wil zien is dit een goede maand.

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Madeira v.a. € 323,00 bij:

Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse Republiek

Het tropische klimaat van de Dominicaanse Rupubliek zorgt voor heerlijke constante temperaturen. Ook in het voorjaar is het nog prachtig tropisch weer op dit eiland in de Caribische Zee. Tip: voor de meest witte stranden van het eiland boek je een vliegreis naar het in het oosten gelegen Punta Cana waar je de meest schitterende all inclusive resorts treft.

geel reisadvies
31°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Dominicaanse Republiek v.a. € 989,00 bij:

Kaapverdie

Vakantie Kaapverdie

Waar schijnt de zon in april? De meeste zonuren van het jaar in Kaapverdië vind je in deze maand. Het is werkelijk heerlijk weer en de eilanden scoren een hoge sunfactor. De prachtige witte zandstranden met kokospalmen geven een Caribische uitstraling. Steeds vaker worden de Kaapverdische Eilanden de 'nieuwe Caribbean' genoemd.

geel reisadvies
26°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Kaapverdie v.a. € 507,00 bij:

Gambia

Vakantie Gambia

Op zoek naar een zon zekere bestemming in april? 'The Smiling Coast' van Afrika staat in deze periode garant voor heerlijke, tropische temperaturen en veel zonuren. Geniet van een all inclusive zonvakantie of ga op zoek naar het authentieke Gambia.

geel reisadvies
34°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Gambia v.a. € 649,00 bij:

La Palma

Vakantie La Palma

In Nederland is het weer in april niet te voorspellen, maar op La Palma is het jaar rond zonnig. In april geniet je van een zachte temperatuur, de Atlantische Oceaan is fris en het heldere water steekt mooi af bij de zwarte lavastranden. Er zijn overigens ook kleine, witte zandstrandjes waar je soms helemaal alleen ligt!

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april La Palma v.a. € 370,00 bij:

Bonaire

Vakantie Bonaire

Wil je verzekerd zijn van hoge temperaturen in april en genieten van de prachtige hagelwitte stranden en bijzondere onderwaterwereld? Dan is Bonaire een absolute aanrader. Het is een favoriete spot voor vele watersporters, door de ideale condities het gehele jaar.

groen reisadvies
32°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Bonaire v.a. € 822,00 bij:

Tenerife

Vakantie Tenerife

Vanaf april kun je op de Canarische Eilanden steeds vaker rekenen op heerlijk zomerse dagen, maar het is nog niet gegarandeerd! Wel kun je op het eiland dagelijks rekenen op gemiddeld zo'n 8 zonuren. Heerlijk weer voor lekker luieren op een terrasje of enkele activiteiten, waar het achterland zich op Tenerife uitstekend voor leent.

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Tenerife v.a. € 395,00 bij:

Lanzarote

Vakantie Lanzarote

Zonvakantie eind april? In de tweede helft van de maand lopen de temperaturen op Lanzarote al regelmatig op naar zomerse temperaturen. Tip: huur eens een auto of een 4x4 en trek er op uit door het landschap. De vulkanische gesteenten zijn erg bijzonder om te zien. Je vind echter ook goudgele zandstranden op Lanzarote!

groen reisadvies
24°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Lanzarote v.a. € 408,00 bij:

Cyprus

Vakantie Cyprus

Cyprus scoort in april een 8.3 Sunfactor. Niet mis! Niet te warm, maar de zon schijnt veelvuldig waardoor de gevoelstemperatuur veel hoger ligt. Ontdek het Griekse deel van Cyprus (bijvoorbeeld in de omgeving van Paphos) of het Turkse deel (de kust bij Kyrenia is prachtig!).

groen reisadvies
21°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Cyprus v.a. € 349,00 bij:

Costa del Sol

Vakantie Costa del Sol

In april naar de heerlijke Spaanse Costa del Sol? Er zijn voor april leuke aanbiedingen naar verschillende plaatsjes aan deze Spaanse Costa, terwijl het weer in dit kustgebied steeds beter wordt.

groen reisadvies
20°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Costa del Sol v.a. € 249,00 bij:

Aruba

Vakantie Aruba

De droogste maand op Aruba is april, met heerlijke temperaturen en veel zonuren. Het carnaval breekt in deze maand los en wordt ook op dit Caribische eiland flink gevierd. Mooie carnavals optochten combineren met hagelwitte stranden en kokospalmen? Dan moet je op Aruba zijn!

groen reisadvies
32°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Aruba v.a. € 882,00 bij:

Mauritius

Vakantie Mauritius

Mauritius is het hele jaar een zon zekere bestemming die het niet alleen bij zonaanbidders maar ook ook bij natuurliefhebbers goed doet, vanwege het mooie groene binnenland. Neem zeker een dag om de mooie nationale parken in het binnenland te ontdekken. Ook wie graag wil snorkelen of duiken zal Mauritius geweldig vinden met zijn prachtige riffen en bontgekleurde vissen.

geel reisadvies
29°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Mauritius v.a. € 1.249,00 bij:

Senegal

Vakantie Senegal

Gastvrij Senegal is een geweldige bestemmingen voor een ontspannen zonvakantie. Dit klimatologisch bevoorrechte land is op slechts 5,5 uur vliegen van Nederland gelegen. Je treft er prachtige parelwitte stranden en prima resorts.

geel reisadvies
27°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Senegal v.a. € 779,00 bij:

Sardinie

Vakantie Sardinie

Hoewel het in deze periode op Sardinie erg wisselvallend kan zijn en doorgaans zeker geen bikiniweer is het wel een fijne bestemming. Er is veel te zien en te doen en je kunt er heerlijk culinair genieten. Lekker een terrasje pikken en genieten van de prachtige natuur is echt een aanrader.

groen reisadvies
17°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Sardinie v.a. € 504,00 bij:

Ibiza

Vakantie Ibiza

Ben jij verliefd op Ibiza? In april is het eiland prachtig groen en de witte zandstranden nog dunbevolkt. Hoewel je soms wat mazzel moet hebben met het weer is het doorgaans een heerlijke periode voor een zonnige vakantie. Misschien niet altijd strandweer, maar wel heerlijk voor een zonnig terrasje!

groen reisadvies
20°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Ibiza v.a. € 376,00 bij:

Albufeira

Vakantie Albufeira

In april er even tussenuit? Reken in deze maand niet op ultiem strandvakantie weer in Albufeira, al kun je het zeker treffen. Het is wel heel vaak heerlijk zonnig en voor wie op vakantie niet perse wil zonnen prima vakantieweer!

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Albufeira v.a. € 259,00 bij:

Malaga

Vakantie Malaga

Malaga en haar achterland zijn in april is een absolute aanrader. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 20 graden, maar als het een beetje meezit kun je al genieten op het prachtige strand. De zon schijnt veelvuldig dus een terrasje op de boulevard is zeker aan te raden.

groen reisadvies
21°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Malaga v.a. € 249,00 bij:

Gardameer

Vakantie Gardameer

Bergbeklimmen, fietsen, wandelen, zeilen, kanoën, de keus voor buitensport is reuze in en rond het Gardameer. Deze zonvakantie bestemming is in april nog lekker rustig. De temperatuur is nu ideaal om lekker actief te zijn in de natuur!

groen reisadvies
18°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Gardameer v.a. € 55,00 * bij:

Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura

In april op vakantie? Ontdek Fuerteventura! Het landschap van dit Canarische eiland is erg bijzonder, de stranden geweldig (van witte zandstranden tot zwarte vulkaanstranden) en bovendien is het er het hele jaar rond heerlijk weer. De Sunfactor van Fuerteventura in april? Een ontzettend mooie 8.6! Bekijk de vakantie aanbiedingen voor meer vakantiepret.

groen reisadvies
22°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Fuerteventura v.a. € 449,00 bij:

Sharm el Sheikh

Vakantie Sharm el Sheikh

De populaire badplaats Sharm el Sheikh is één van de beste bestemmingen voor wie wil genieten van een zon, zee, strandvakantie in april. Snorkelen tussen tropische vissen, op je handdoekje genieten van de zon en leuke excursies maken in het mystieke land van de farao's.

geel reisadvies
29°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Sharm el Sheikh v.a. € 498,00 bij:

Dubai

Vakantie Dubai

Dubai is the place to be voor een zonvakantie in het Midden Oosten! In april is het gegarandeerd lekker warm (zelfs te warm voor sommigen). Maar als je even wilt afkoelen kun je altijd nog naar de grootste skihal van het gebied!

geel reisadvies
33°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Dubai v.a. € 663,00 bij:

Azoren

Vakantie Azoren

Voor een actieve vakantie met gematigde temperaturen zijn de Azoren een perfecte bestemming. In april kun je het wel treffen dat je 4 seizoenen op 1 dag ziet. Reken in april op gemiddelden rond de 18°C en regelmatig een bui. De zon schijnt niet veel meer dan in Nederland!

groen reisadvies
18°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Azoren v.a. € 255,00 bij:

Jamaica

Vakantie Jamaica

"April doet wat hij wil." In Nederland voorspelt dit vaak niet veel goeds, maar in Jamaica wil in april alleen maar zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 29 - 30 graden net als die van het zeewater. Groen Jamaica is een mooie mix van zon, zee, strand en excursies naar bijzondere natuurreservaten, grotten en watervallen.

geel reisadvies
30°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Jamaica v.a. € 996,00 bij:

Curacao

Vakantie Curacao

In april is Curacao werkelijk een prachtige bestemming. Het klimaat zorgt voor heerlijke temperaturen en veel zonuren. Het carnaval breekt los en het eiland is ideaal voor duikliefhebbers. Bon Bini op Curacao!

groen reisadvies
32°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Curacao v.a. € 862,00 bij:

Hurghada

Vakantie Hurghada

Het voorjaar is het beste moment voor zonvakanties naar Egypte. Ook in Hurghada is het in april nog niet extreem heet maar gewoon heel erg lekker warm bij temperaturen rond de 26 a 28°C. Daarnaast zal het hier vrijwel nooit regenen en ben je verzekerd van veel zonuren.

geel reisadvies
28°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Hurghada v.a. € 433,00 bij:

Menorca

Vakantie Menorca

Een van de kleinere eilanden van de Balearen is Menorca. Dit eiland is in april heerlijk rustig en heeft prachtige zandstranden. In april is het doorgaans al heerlijk terrasjesweer en met een beetje mazzel is het eind april al fijn strandvakantie weer, maar dat is niet gegarandeerd.

groen reisadvies
19°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Menorca v.a. € 270,00 bij:

Malta

Vakantie Malta

Geen inspiratie voor een zonvakantie in april? Ontdek Malta! Rustzoekers zullen het meest genieten in een vakantiehuisje in het zuiden van Malta of op het naast gelegen kleine eiland Gozo. Voor meer reuring houden kies je voorSt. Julians of Valetta. In april schijnt de zon wel 8 uur per dag!

groen reisadvies
20°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Malta v.a. € 299,00 bij:

Cancun

Vakantie Cancun

In de maand april heb je in Cancun de minste kans op neerslag. Het is er heerlijk zonnig en warm. Door de vorm van het schiereiland hebben bijna alle accommodaties een perfecte ligging ten opzichte van het strand. De omgeving is tropisch met wuivende palmen en heerlijke zonnebedden.

geel reisadvies
32°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Cancun v.a. € 899,00 bij:

Sri Lanka

Vakantie Sri Lanka

Zon en cultuur combineren op vakantie? Honderden tempels, een ongerept achterland en fascinerende historie, maar ook enkele van de mooiste stranden ter wereld: dat is Sri Lanka! Populair voor een strandvakantie: badplaats Negombo.

geel reisadvies
33°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Sri Lanka v.a. € 854,00 bij:

Mallorca

Vakantie Mallorca

Aan het einde van de maand april kun je het goed treffen met het weer voor een fijne strandvakantie. In de maand april is dit echter geen garantie. Wel heeft Mallorca heerlijke baaien, een interessant achterland en prachtige resorts direct aan zee. En talloze gezellige terrasjes op een van de vele boulevards!

groen reisadvies
20°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Mallorca v.a. € 269,00 bij:

St. Maarten

Vakantie St. Maarten

Met een heerlijke 29 graden, een fijn zeebriesje en maar liefst 9 zonuren per dag, is april geweldig voor een zonvakantie op St. Maarten. Bovendien vieren ze in april Caribisch Carnaval op het eiland met als hoogtepunt de Grote Parade op Koninginnedag!

groen reisadvies
29°

Gemiddelde april

Zonvakantie april St. Maarten v.a. € 1.499,00 bij:

Miami

Vakantie Miami

Wist je dat in Miami meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt?! Het trendy vakantieoord in 'The Sunshine State' Florida is populair om de mooie stranden en bekende hotspots als South Beach, Ocean Drive en het Art Deco district. Een subtropisch klimaat zorgt voor ultiem zonvakantie weer!

groen reisadvies
28°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Miami v.a. € 965,00 bij:

Kos

Vakantie Kos

Ook in het vroege voorjaar kan het al heerlijk weer zijn op Kos. De gemiddelde temperatuur in de maand april is 21 graden. Kos ligt namelijk voor de Turkse kust en mede daarom is het hier ook al vroeger in het jaar lekker weer als bijvoorbeeld op Kreta.

groen reisadvies
21°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Kos v.a. € 236,00 bij:

Samos

Vakantie Samos

Met temperaturen rond de 20° is Samos in april geen echte strandvakantie bestemming, al kun je het aan het einde van de maand echt treffen met het weer. Tip: huur een auto en verken het hele eiland dat in deze periode prachtig groen is. Ook kun je in april genieten in afgelegen en verlaten baaien.

groen reisadvies
20°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Samos v.a. € 299,00 bij:

Malediven

Vakantie Malediven

Ga in april naar de Malediven! Deze maand is ronduit ideaal voor een onvergetelijke zonvakantie. Pootje baden in de Indische Oceaan, tropisch temperatuurje, wat wil je nog meer? Ook werkelijk een prachtige maand voor een zonnige honeymoon of een waanzinnige duikvakantie.

geel reisadvies
32°

Gemiddelde april

Zonvakantie april Malediven v.a. € 1.418,00 bij:

Wanneer wil je op vakantie?

Weer en klimaat
 • April zonvakantie tips: mooiste stranden

  Op zoek naar een tropische strandvakantie? In het Caribisch gebied is dit één van de beste maanden. Vlieg in circa 10 uur naar Curacao of de Dominicaanse Republiek.

 • All-inclusive vakantie april, 25 graden of meer?

  Echt all inclusive genieten? Ga naar een beachresort aan de Rode Zee! Egypte is een echte aanrader voor een luxe zonvakantie en voor wie wil duiken of snorkelen in april Een andere aanrader is een all inclusive vakantie in Senegal!

 • Goedkope zonvakantie april

  Voor een goedkope zonvakantie zijn Gambia en Egypte goede keuzes. Als je niet wil vliegen stel je vakantie dan nog een maandje uit. Bij de zonvakantie mei aanbiedingen tref je dan veel meer keuze aan zonbestemmingen dichtbij huis. Extra profijt van je zonvakantie? Kijk dan bij onze zonvakantie maart tips!

 • Beste reistijd april vakantie & kindvriendelijk?

  Op vakantie met de kids en wil je niet te lang vliegen? Maart - April is de beste reisperiode voor veel zonbestemmingen op 4 - 6 uur vliegen zoals de Kaapverdische Eilanden en Egypte. De meeste kans op zon dichtbij huis tref je op de Canarische eilanden en ook hier tref je resorts met alle faciliteiten voor kids. Ook de Caribbean en Florida is een aantrekkelijke en vooral zeer zonzekere optie en met een directe vlucht al in  8 a 9 uur vliegen bereikbaar.

 • Waar is het warmst in Europa in april?

  Waarheen te gaan op vakantie in april is zeker niet eenvoudig als je in Europa op zonvakantie wil. In veel bestemmingen rond de Middellandse Zee begint het langzaam maar zeker warmer te worden, maar hebt je nog niet de garantie dat je in bikini kunt liggen. Er zijn echter genoeg bestemmingen waar het zeker lekker weer is en op deze pagina zetten we die voor jou op een rij!

 • Zonbestemming april Europa

  Waar op zonvakantie in april in Europa? Op het vasteland van Europa is het weer in de eerste helft van april nog te wisselvallig voor een strandvakantie. Vliegen naar de Canarische Eilanden, Zuid Spanje of de Portugese Algarve wordt aangeraden als je wilt genieten van strandweer. Maar op het terras is het vaak al wel heerlijk!

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden

Bijkomende kosten

Eliza was here

€ 0.00

333 Travel

€ 15.00

Corendon

€ 37,50

De Jong Intra

€ 25

Eilandhoppen op maat

€ 27.50

Boekingskosten

€ 19,50

Sunweb

€ 40

Het Frankrijk Huis

€ 32,50

D-reizen

€ 0

Buro Scanbrit

€ 35.00

Vakantiediscounter

€ 0

Prijsvrij

€ 0

Beachcheck.com

€ 25.00

andolives travel

€ 30.00

Boekingskosten

€ 25


€ 50

Bijkomende kosten


€ 40

De toeslagen van reisorganisaties op deze website zijn exclusief genoemde bijkomende kosten (reserveringskosten, toeristenbelasting en €2,50 voor het Calamiteitenfonds per reservering). De prijzen worden regelmatig gecontroleerd en aangepast, maar incidenteel kunnen er tussen de updates ondanks de frequente controles prijsafwijkingen ontstaan. Het totaal bedrag wordt voor het bevestigen van je boeking bij de reisorganisatie duidelijk. Voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure verwijzen wij je naar de website van de reisorganisatie..

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 27-05-2024

Uitleg Reisadvies

Groen Reisadvies

Geel Reisadvies

Oranje Reisadvies

Rood: niet reizen

4191
shares