Mooie warme vakantielanden: de 7 beste tips per maand!

13 december 2022 Mooie warme vakantielanden: de 7 beste tips per maand!

Wat zijn de meest aantrekkelijke warme vakantielanden? Waar is het nu 25 graden? Wij helpen jou het perfecte zonvakantie land voor het najaar en de winter te vinden, maar geven ook tips voor aangename bestemmingen in de zomermaanden. Wij zetten de warmste vakantielanden in Europa en daarbuiten op een rij!


Warme vakantielanden september

1. Malta in september is een goede keuze! Het is op deze eilandengroep dan gemiddeld 28 graden met 9 zonuren per dag. Malta is vooral tussen mei en oktober een geweldige bestemming voor een warme zonvakantie. De gemiddelde temperatuur in Malta behoort niet voor niks tot een van de hoogste van alle Europese landen. Malta is een fantastisch eiland voor zowel natuur- en cultuurliefhebbers als voor echte feestgangers. Je snorkelt er in heldere blauwe baaien en relaxt op de fijne zandstranden. Een uitstapje naar Gozo en Comino is ook een aanrader. Kortom, Malta is een eiland voor iedereen.

2. Tijdens jouw vakantie Karpathos in september zal jij gemiddeld 27 graden en 11 zonuren per dag hebben.

3. Naar Tenerife in september betekent gemiddeld 27 graden en 8 zonuren per dag.

4. September op La Palma is warm en zonnig met gemiddeld 28 graden en 8 zonuren per dag.

5. Naar Menorca in september? Dan kan je rekenen op gemiddeld 27 graden en 8 zonuren per dag.

6. Samos in september is een goede keuze met gemiddeld 29 graden en 11 zonuren per dag.

7. Tijdens jouw zonvakantie Bodrum in september geniet jij gemiddeld van 29 graden en 11 zonuren per dag.

 

Voor meer tips bekijk je de beste vakantiebestemmingen voor September.

  

Warme vakantielanden oktober

1. Vakantie Tenerife in oktober. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. In oktober is het er nog zo’n 26 graden en zie je de zon 7 uur per dag. De Canarische Eilanden zijn een van de weinige plekken in Europa die geschikt zijn als winterzonvakantie. Naar Tenerife kom je voor de fijne zandstranden om te genieten van een rustige vakantie. Maar het eiland is ook geschikt voor actievelingen die willen wandelen, mountainbiken en watersporten. Tenerife is daarnaast net als de andere Canarische Eilanden vulkanisch waardoor het eiland rijk is aan prachtige landschappen. Een excursie naar Pico el Teide, de grootste vulkaan van Tenerife is daarom ook een aanrader!

2. Kaapverdie in oktober is erg aangenaam met gemiddeld 29 graden en 8 zonuren per dag.

3. In oktober naar La Palma is niet te warm met gemiddeld 25 graden, maar wel 7 zonuren per dag. 

4. Zonvakantie Cyprus in oktober komt qua klimaat overeen met La Palma. Gemiddeld 25 graden en 8 zonuren per dag.

5. Rhodos in oktober is heerlijk vertoeven. Gemiddeld 25 graden en 8 zonuren per dag.

6. Tijdens jouw zonvakantie Menorca in oktober verruil jij het onstuimige herfstweer voor een stabiele 23 graden en 6 zonuren per dag.

7. Op vakantie op Madeira in oktober is een goed idee! Met 25 graden en 6 zonuren per dag is dit echt genieten.

Zit jouw bestemming er niet bij? Bekijk dan het uitgebreidere overzicht van de beste zonvakantie bestemmingen voor oktober.

 

Warme vakantielanden november

1. Zonvakantie Jamaica in november. Jamaica, het Caribische eiland dat bekend staat om raggae muziek, relaxte bevolking en de ultieme witte stranden aan een helderblauwe zee. Daarbij komen de heerlijke tropische temperaturen gedurende het hele jaar. Niet gek dat dit paradijs erg geliefd is voor een fijne zonvakantie. In november wordt het gemiddeld 30 graden met 7 uur zon per dag. Ga mee in het ontspannen tempo van de lokale bevolking en kleur bij op de stranden. Of duik de zee in en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. De kustlijn is al reden genoeg voor een vakantie op Jamaica, maar ook het groene binnenland is de moeite waard. Hier vind je nog dicht begroeide regenwouden met rijke flora en fauna. Een zonvakantie Jamaica kan dus uitstekend gecombineerd worden met een avontuur in de jungle. 

2. Een vakantie Kaapverdië in november is heerlijk! Je geniet van 28 graden en 7 zonuren per dag.

3. Senegal in november is goed vertoeven. Echte warmte met gemiddeld 31 graden en 8 zonuren per dag wacht op jou!

4. November op Tenerife. Je hoeft helemaal niet ver voor een winterzonvakantie! Het is op Tenerife in november nog 23 graden met 6 zonuren per dag. 

5. Varadero in november betekent genieten van gemiddeld 29 graden en 7 zonuren per dag.

6. November in El Gouna is tropisch warm met gemiddeld 28 graden en 9 zonuren per dag.

7. Vakantie op La Palma november. Naast Tenerife kan je kiezen voor het Canarische Eiland La Palma met gemiddeld 22 graden en 6 zonuren per dag.

Meer inspiratie nodig? Dit zijn de beste zonvakantie bestemmingen voor november.

 

Warme vakantielanden december

1. Varadero in december. Varadero is dé zonvakantie bestemming van Cuba. Niet gek, want je vindt hier maar liefst 20 kilometer aan witte zandstranden. De stranden zijn versierd met wuivende palmbomen en kleurrijke parasols. In december kan je rekenen op 27 graden en 7 zonuren per dag. Hoe zomers wil je het hebben? Het azuurblauwe water in Varadero is de perfecte plek voor watersporten zoals zeilen en windsurfen. Je kunt ook met een jetski de zee op gaan. Naar Varadero kom je niet om authentiek Cuba te ervaren. Gelukkig is Havana op 1,5 uur rijden van Varadero gelegen. Prima geschikt dus voor een daguitstapje. Zo krijg je ook wat mee van de Cubaanse sigaren en salsa cultuur!

2. Zonvakantie Senegal in december? Goed plan! Gemiddeld is het er 28 graden met 8 zonuren per dag.

3. December op de Kaapverdische Eilanden is heerlijk! Gemiddeld 26 graden en 6 zonuren per dag.

4. Zonvakantie Dominicaanse Republiek in december is alles wat je van een winterzonvakantie verwacht. Gemiddeld 29 graden en 7 zonuren per dag.

5. December in Marsa Alam is heerlijk warm met gemiddeld 25 graden en 9 zonuren per dag. Maar ook elders in het land is het heerlijk in december. Tip: ontdek deze superdeal voor een all inclusive kerst in Egypte!

6. Op vakantie in december naar Curacao? Voor echt warme winters met gemiddeld 31 graden en 8 zonuren per dag ben je hier aan het goede adres.

7. December op Jamaica is heel wat anders dan in ons kikkerlandje. Gemiddeld 29 graden en 7 zonuren per dag.

Nog niet uitgelezen? Bekijk nog meer beste zonvakantie bestemmingen voor december

 

Warme vakantielanden januari

1. Januari op de Dominicaanse Republiek. Hagelwitte stranden aan een helderblauwe oceaan, bulderende watervallen en groene jungles vind je op de Dominicaanse Republiek. Een heerlijke zonvakantie bestemming midden in de winter. In januari geniet je van 29 graden en 8 uur aan zonnestralen per dag. Dus zet je zonnebril op, bestel een verfrissend drankje bij een van de strandbars en geniet van het uitzicht op de eindeloze oceaan. De Dominicaanse Republiek heeft ook een ontzettend interessante geschiedenis. Dit zie je terug in oude plaatsen zoals Puerto Plata. Hier loop je tussen de kleurrijke koloniale huizen door en ervaar je de historie van dichtbij.

2. Zonvakantie januari op Kaapverdie. Een uitstekende keuze! Het wordt hier gemiddeld 25 graden en 6 zonuren per dag.

3. Senegal in januari is ultiem genieten bij gemiddeld 27 graden en 8 zonuren per dag.

4. Vakantie Varadero januari. Geen sneeuw, ijs en kou maar 7 uur zon per dag en een heerlijke 27 graden.

5. Curacao in januari is geweldig. Tropische temperaturen van 31 graden met 8 zonuren per dag zijn geen uitzondering!

6. Januari op Jamaica is erg aangenaam. Het is er gemiddeld 29 graden en 7 zonuren per dag.

7. Zonvakantie Malediven januari. Op dit romantische paradijs geniet je van gemiddeld 30 graden en 9 zonuren per dag.

Nog niet het juiste vakantieland gevonden? Bekijk dan nog meer beste zonvakantie bestemmingen voor januari

 

Warme vakantielanden februari

1. Vakantie Kaapverdische Eilanden in februari. De Kaapverdische Eilanden hebben alles in huis voor een typische zon, zee en strandvakantie. Vooral de eilanden Sal en Boa Vista voldoen aan alle eisen. Strand Santa Maria op Sal is hier het ultieme voorbeeld van. Kraakhelder water golft langs een 4 kilometer lange zandkust. Er zijn genoeg voorzieningen in de buurt om een verfrissend drankje en wat te snacken te halen. De temperaturen lopen in februari op Kaapverdië op tot zo’n 25 graden en met 7 uur zon erbij is jouw zonvakantie compleet. Op Sal en Boa Vista vind je veel luxe resorts met all inclusive verzorging. Hier kom jij helemaal bij. Niet voor niks dat het motto van de Kaapverdianen ‘no stress’ is.

2. Naar Curacao in februari is een heel goed idee. Met het subtropische klimaat stijgt de temperatuur tot 31 graden en zie jij de zon 9 uur per dag.

3. Vertoeven op de Dominicaanse Republiek in februari is heerlijk met 29 graden en 8 zonuren per dag.

4. Zonvakantie februari op Jamaica. Dat wil je! Gemiddeld 29 graden en 8 zonuren per dag.

5. De winterzon opzoeken in februari in Senegal is erg aangenaam. Het wordt dan gemiddeld 27 graden en 9 zonuren per dag.

6. Marsa Alam in februari is de perfecte tijd om te gaan. Nog niet te heet maar een fijne 25 graden en 10 zonuren per dag.

7. Varadero zonvakantie februari. Lekker bijkleuren op het strand met 7 uur zon op je huid en gemiddeld 27 graden.

Dit was een greep uit de beste zonvakantie bestemmingen voor februari. Zit er wat bij? 

 

Warme vakantielanden maart

1. Zonvakantie El Gouna maart. El Gouna is een goed verzorgde, groene Egyptische badplaats die luxe ademt. Het wordt ook wel Venetië van Egypte genoemd doordat er vele kanaaltjes door de stad lopen. In El Gouna vind je genoeg super de luxe resorts waar jij all inclusive geniet van de heerlijke zonnestralen. In maart is het nog niet te heet met 25 graden. Wel heb je zonovergoten dagen met 10 uur zonnestralen per dag. El Gouna ligt aan een schitterende baai in de Rode Zee. Hier kan je relaxen op je ligbedje of een duikles nemen om de kleurrijke vissen te bekijken. Ook is El Gouna een goede uitvalsbasis om verder Egypte in te trekken. Maak een jeepsafari door de woestijn of maak een excursie naar Cairo en verwonder je over de piramides van Gizeh. Nog een groot voordeel van El Gouna: het is alleen toegankelijk voor toeristen en dus hebben vervelende verkopers hier geen schijn van kans. 

2. In maart naar Kaapverdie is top. Gemiddeld wordt het 26 graden en heb je 8 zonuren per dag.

3. Senegal zonvakantie in maart. Combinatie van zon, zee en safari met gemiddeld 27 graden en 9 zonuren per dag.

4. Maart op de Dominicaanse Republiek. Kom tot rust op dit paradijs waar het 30 graden wordt met 8 zonuren per dag.

5. Winterzonvakantie maart Sharm el Sheikh. Een ideale uitvalsbasis voor de winter met gemiddeld 24 graden en 10 zonuren per dag.

6. Naar Jamaica op vakantie in maart. Ontspannen in 30 graden en 8 uur zon met een raggae muziekje op de achtergrond.

7. In maart naar Varadero is zonovergoten. Het kwik loopt op tot gemiddeld 29 graden en dat in combinatie met 8 zonuren per dag. 

Nog meer weten over fijne warme vakantie landen in Maart? Bekijk de andere beste zonvakantie bestemmingen voor maart.

 

Warme vakantielanden april

1. Senegal in april, aanrader! Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een zonvakantie, maar Senegal is the place to be als je houdt van zonnen, wildlife en historie! Een paradijselijke zonvakantie beleef je aan de Atlantische Oceaan in de kustplaats Saly. Je geniet hier niet alleen van de 27 graden en 10 uur lang zon op jouw huid, maar je ziet gelijk wat van het Afrikaanse wildlife. In het reservaat Lagune de la Somone wonen maar liefst 150 verschillende vogelsoorten zoals pelikanen en flamingo’s. Wil je meer wildlife spotten dan is het Bandia Reservaat een echte aanrader. Zebra’s, apen en neushoorns rennen hier rond. Ben je meer geïnteresseerd in historie en cultuur, dan kun je tussen het zonnen door de Senegalese hoofdstad Dakar bezoeken. Senegal is van alle markten thuis!

2. Bezoek de Kaapverdische Eilanden in april en ervaar 26 graden en 9 zon op je gezicht.

3. Vakantie Marsa Alam in april is warm en zonnig! Wat denk je van 30 graden en 11 zonuren per dag?

4. April in El Gouna is ronduit warm en aangenaam met gemiddeld 28 graden en 10 zonuren per dag.

5. Bezoek Canarisch Eiland Lanzarote in april als je niet van tropische hitte houdt. Een aangename 20 graden maar wel met 8 zonuren per dag.

6. Zonvakantie April? Hurghada is de goede keuze! Gemiddeld 28 graden en 10 zonuren per dag.

7. Gran Canaria zonvakantie april. Net als op lanzarote is het hiet niet heet maar wel lekker zonnig met 22 graden en 8 zonuren per dag.

Perfecte bestemming nog niet gevonden? Bekijk meer beste zonvakantie bestemmingen voor april.

 

Warme vakantielanden mei

1. Kies voor een zonvakantie Rhodos in mei. Rhodos valt samen met Kreta en Kos onder de populairste Griekse vakantie eilanden. Dit komt mede door het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en de olijf- en citrusbomen die het eiland sieren. Tsambika Beach wordt als het mooiste strand van Rhodos gezien. Het fijne zandstrand wordt omsloten door groene heuvels. Zonnen met een view dus! Dat zonnen komt in mei wel goed, want de zon is maar liefst 11 uur per dag te zien en zorgt voor een aangename 26 graden. Naast de unieke kustlijn is Rhodos ook rijk aan overblijfselen van voor Christus. Als je de geschiedenis in wilt duiken, kan je de opgravingen in Kamiros bezoeken of cultuur snuiven in het eeuwenoude Rhodos Stad. Ook wandelen en fietsen doe je op Rhodos als de beste door het heuvelachtige groene landschap.

2. De Kaapverdische Eilanden in mei zijn een goede keuze. 26 graden en 8 zonuren per dag, daar zeggen wij geen nee tegen!

3. Vakantie Cyprus in mei? Het is hier al heerlijk warm met 26 graden en 10 zonuren per dag.

4. Vakantie op Samos in mei. Lekker dichtbij huis al genieten van 25 graden en 11 zonuren per dag.

5. Vakantie mei in Belek. In deze Turkse badplaats wordt het gemiddeld 26 graden en 10 zonuren per dag.

6. Zonvakantie mei Costa del Sol. Met gemiddeld 23 graden en 9 zonuren per dag niet te heet en dus heb je ook ruimte om wat actiefs te doen.

7. La Palma zonvakantie in mei. Fijne meivakantie bestemming met gemiddeld 24 graden en 8 zonuren per dag.

Bekijk ook de rest van de beste zonvakantie bestemmingen voor mei

 

Warme vakantielanden juni

1. Zonvakantie Samos juni. Samos is een enorm waterrijk eiland waardoor het een van de groenste eilanden van Griekenland is. Hoge bergen, dicht begroeide bossen en groene valleien wisselen elkaar af. Natuurlijk heeft Samos ook een prachtige kustlijn voor de zonne-aanbidders. Aan de kust vind je voornamelijk kiezelstrand. Voordeel hiervan is dat je niet nadat je thuiskomt nog steeds overal zand vindt. Samos is in juni een fantastische zonnige vakantiebestemming met maar liefst 13 uur zonnestralen per dag en 30 graden. Neem een duik in de EgeÄ«sche Zee of maak een uitstapje naar een van de pittoreske dorpen die Samos rijk is. Samos ligt zo dicht tegen Turkije aan dat een dagtour naar Kusadasi per boot prima te doen is.

2. La Palma in juni. Dat wordt genieten! Gemiddeld 26 graden en 8 zonuren per dag.

3. Vakantie Cyprus in juni voor een echt warme en zonovergoten vakantie. Maar liefst 30 graden en 12 zonuren per dag.

4. Belek zonvakantie in juni. Een temperatuur van 30 graden en 12 uur zonnestralen wachten op jou!

5. Vakantie op Madeira in juni. Op het bloemeneiland is het in juni gemiddeld 24 graden met 6 zonuren per dag.

6. Tenerife in juni. Zonovergoten! 9 uur zon per dag en gemiddeld 25 graden.

7. Costa del Sol vakantie in juni. Een uitstekend idee. Het wordt hier gemiddeld 27 graden en 11 zonuren per dag.

Zit jouw bestemming bij de beste zonvakantie bestemmingen voor juni?

 

Warme vakantielanden juli

1. Genieten van de zon in juli op Lanzarote. Lanzarote behoort tot de vulkanische Canarische Eilanden en is een uitstekende plek om jouw zomervakantie te vieren. Op Lanzarote ligt het betoverende Plaza del Papagayo. Een baai in de vorm van een halve maan met azuurblauw water en bijna goudkleurig zand. Dat wordt heerlijk vertoeven in de zomervakantie wanneer het zo’n 27 graden is en de zon 9 uur per dag schijnt. Het vulkanisch karakter van Lanzarote zie je overal terug in het bijna surrealistische landschap. Het is zeker de moeite waard om jouw strandbedje te verlaten en met een jeep door het indrukwekkende landschap te scheuren. Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park Timanfaya waar je versteld zult staan van de bijna maanachtige omgeving. Natuur- en strandliefhebbers zijn op Lanzarote aan het juiste adres!

2. Zomervakantie juli La Palma. Op dit Canarische Eiland is het gemiddeld 28 graden en 9 zonuren per dag.

3. Menorca in juli kies je als je van echte warmte houdt, want het word gemiddeld 30 graden met 11 zonuren per dag.

4. Vakantie Samos in juli. Hier is het met 32 graden en 14 zonuren per dag heet. Aan zon geen gebrek, maar je moet er wel van houden!

5. Op vakantie op Madeira in juli? Dat wordt heerlijk met gemiddeld 25 graden en 8 zonuren per dag.

6. Gran Canaria zonvakantie juli. Jouw zomervakantie beleef jij in 28 graden en 9 zonuren per dag.

7. Zonvakantie juli op Tenerife. Zonnig wordt het zeker! Maar liefst 10 uur per dag schijnt de zon onder het genot van 27 graden.

Zomervakantie ideeën opdoen? Bekijk de beste zonvakantie bestemmingen voor juli.

 

Warme vakantielanden augustus

1. Augustus op La Palma. De Canarische Eilanden doen het allen goed als zonvakantie bestemming relatief dichtbij huis. In augustus is La Palma een aanrader. Op dit enorm groene eiland vind jij altijd wel beschutting in de schaduw van een boom. Wil je juist vol in de zon dan kan je terecht op een van de stranden zoals Playa de Puerto Naos. Bijzonder: door het vulkanisch verleden heeft een groot deel van de stranden zwart zand! La Palma is het groenste eiland van alle Canarische Eilanden met als middelpunt het enorme Nationaal Park Cadera de Taburiente. Je wandelt hier door de dennenbossen, beekjes, watervallen en rotswanden. Op La Palma geniet jij van een zomer vol zonnestralen en indrukwekkende natuur. 

2. Zonvakantie augustus op Sardinië. Dit Italiaanse eiland kent gemiddeld 29 graden en 11 zonuren per dag in augustus.

3. Zomervakantie Tenerife augustus. Heerlijk vertoeven in het tropische klimaat met gemiddeld 29 graden en 9 zonuren per dag.

4. Karpathos in augustus is ontzettend zonnig. 13 uur per dag de zon op jouw huid en daarbij 30 graden.

5. Madeira zonvakantie in augustus. He geniet van 26 graden en 8 zonuren per dag op dit Portugese bloemeneiland.

6. Augustus in Corsica: perfect zomervakantie weer! Gemiddeld 26 graden en 10 zonuren per dag.

7. Menorca zomervakantie in augustus. Dat wordt heerlijk zonnen met 30 graden en 11 zonuren per dag.

Bekijk ook zeker de rest van de beste zonvakantie bestemmingen voor augustus.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares