4 dagen weg naar de zon? Zonzekere tips voor een korte zonvakantie!

24 april 2019 4 dagen weg naar de zon? Zonzekere tips voor een korte zonvakantie!

Even weg van het wisselvallige weer in Nederland? Voor een compleet vakantiegevoel hoef je echt geen weken op reis. Het kan net zo fijn zijn om voor een paar dagen naar de zon te vertrekken. Maar waar is het nu warm en lekker weer?

 

Een 4-daagse zonvakantie vult jouw vitamine D tekort weer aan en zorgt ervoor dat je vol nieuwe energie thuiskomt. Wat denk je van een korte zonvakantie van 4 dagen naar een zonnige bestemming in Europa of net daarbuiten? Er zijn het hele jaar door genoeg zonzekere bestemmingen om 4 dagen naar de zon te gaan. Je moet alleen net even weten waar je in welk seizoen moet zijn. Wij zetten de meest zonzekere bestemmingen per periode op een rij. Hiermee doe jij inspiratie op voor jouw korte zonvakantie.

 

Winter: 4 dagen zon december tot en met korte zonvakantie maart

In onze wintermaanden heb je waarschijnlijk de meeste behoefte aan zon, zee en strand om de kou te ontvluchten. Hoewel bijna heel Europa in deze periode in een winterdip zit, zijn er gelukkig toch bestemmingen op een paar uur vliegen waar jij heerlijk overwintert. Zo zijn de meeste Canarische Eilanden van december tot en met maart een aanrader, vooral Gran Canaria en Fuerteventura zijn een goede keuze in deze periode. Je vliegt al in iets meer dan 4 uur naar de stranden op deze vulkanische eilanden. Hoewel het hier heerlijk vertoeven is kan er in de winter op de Canarische Eilanden hier en daar wel een bui vallen. Wie op zoek is naar een echt droge, warme en zonnige bestemming in de winter kan dan ook beter net buiten Europa zoeken. Egyptische badplaatsen zoals Hurghada en Marsa Alam liggen op 6 uur vliegen en hebben een stuk droger klimaat dan Europa. In Egypte daalt de temperatuur nooit onder de 20 graden, zelfs niet in de winter! Ook schijnt de zon hier minstens 8 uur per dag. Een stuk beter dan dat ene zonnestraaltje dat wij hier in Nederland zien! Geniet in Egypte op de heerlijke zandstranden aan de Rode Zee en ontdek de schoonheid van de betoverende onderwaterwereld! De Vakantiediscounter heeft genoeg aanbod voor zowel 4 dagen Egypte als een korte zonvakantie Canarische Eilanden.

 

Voorjaar: Korte zonvakantie april tot en met 4 dagen naar de zon in juni

Van april tot en met juni wordt het aanbod aan 4 dagen zonvakantie al een stuk groter. In het voorjaar laat de zon zich namelijk weer vaker zien en stijgen de temperaturen in heel Europa. In april is het nog een beetje zoeken naar een aangename bestemming, maar in deze maand kun je terecht op party eiland Ibiza en in Turkse badplaatsen Alanya en Side en Grieks eiland Rhodos. Je kunt temperaturen boven de 20 graden verwachten in combinatie met een vrijwel altijd aanwezige zon. Wie het Turkse Alanya bezoekt, komt waarschijnlijk voor de fijne goudgele zandstranden, maar het loont ook om eens van je strandbedje af te komen en een uitstapje te maken naar de grotten, watervallen en canyons in de buurt. Voor Turkije zijn regelmatig goedkope all inclusive zonvakanties van 4 dagen te vinden bij aanbieders als De Vakantiediscounter, D-Reizen en Corendon. Houd onze Sunny Deals dus goed in de gaten en schrijf je in voor de Sunny Deals Alert. In mei en juni vind je op alle Canarische en Griekse eilanden je benodigde hoeveelheid zonuren. Onder andere Lanzarote, Tenerife, Zakynthos en Lesbos staan voor je klaar met heerlijke temperaturen en ruime hoeveelheid zonuren.

 

Zomer: 4 dagen naar de zon juli tot en met korte zonvakantie augustus

In onze zomermaanden zal je voor de nodige zonnestralen waarschijnlijk niet verder hoeven te zoeken dan je eigen achtertuin. Toch is het weer in Nederland natuurlijk altijd onvoorspelbaar en ben je niet verzekerd van een zonnige en warme zomer. Waar je dat wel bent, is op Kreta. Dit Griekse eiland scoort maar liefst een sunfactor 10 (!) in juli en een 9,9 in augustus! Door de combinatie van hoge temperaturen en de hele dag zon is dit de ideale zomervakantiebestemming. Bovendien is Kreta een heel fotogenieke bestemming met haar paradijselijke zandstranden, blauwe baaien en rijke geschiedenis. Ook Mallorca en de Canarische Eilanden zijn een goede keuze in de zomervakantie. Egypte en Turkije kan je beter vermijden als het hoogzomer is. Hier loopt het kwik onaangenaam hoog op, in Egypte kan het wel 40 graden worden. Ons advies voor de zomermaanden is dus: zoek het dichtbij huis!

 

Najaar: 4 dagen naar de zon in september tot en met korte zonvakantie november

Wanneer bij ons de blaadjes alweer van de bomen vallen en de temperaturen dalen, zitten andere delen van Europa nog vol in de zon. In september is Bodrum in Turkije een top bestemming. In deze sfeervolle, bruisende kustplaats is het in september nog 29 graden en laat de zon zich 11 uur per dag zien, heerlijk! In oktober zit je goed op de Canarische Eilanden en wanneer het weer op de meeste Europese bestemmingen wisselvalliger wordt in november kun je de zonnestralen nog vinden in Egypte. Hier schijnt de zon nog zo’n 9 à 10 uur per dag en liggen de temperaturen boven de 25 graden. Een korte zonvakantie in het najaar is een heel goed idee, want je vangt zo nog net wat vitamine D voor de winterperiode. Zo overleef jij de koude maanden wel!

 

Dichtbij huis zijn dus genoeg heerlijke zonvakantie bestemmingen voor een korte vakantie! In welke periode je ook gaat, 4 dagen naar de zon is altijd te regelen. Houd ons aanbod in de gaten en schrijf je in voor de Sunny Deals Alert voor de beste vakantiedeals!

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares