Het beste klimaat in Europa

08 december 2023 Het beste klimaat in Europa

Zoek jij de zon altijd buiten Europa? Nergens voor nodig! Warm overwinteren in Europa kan echt prima.  Ontdek de warmste plek in Europa in de winter en welk klimaat in Europa de hoogste gemiddelde jaartemperatuur heeft. Wij zetten hier de plekken met het beste klimaat in Europa voor  jou op een rij!

De warmste plek in Europa in de winter

Waar is het warm in de winter? Als we het hebben over Europese bestemmingen met een geweldig klimaat dan steken de Canarische Eilanden daar met kop en schouders bovenuit. Deze vulkanische Spaanse eilanden zijn de nummer 1 winterzonbestemming in Europa. Met zelfs in de winter temperaturen die regelmatig ruim boven de 20 graden komen en een lekker zonnetje erbij voelt het al gauw heerlijk aan. 

Tip: vakantie op de warmste plek in Europa in  de winter: Canarische Eilanden 8 dagen v.a. 309,- 

Tenerife 
Gegarandeerd mooi weer in januari? Zelf in de koudste maand van het jaar hehoort Tenerife tot de populairste Canarische Eilanden. Niet gek, want de gemiddele jaartemperatuur is hier 24 graden, het is er nooit extreem warm of koud. Tip: vooral het zuiden van het eiland is aangenaam. De El Teide vulkaan, die in het midden staat, is een soort blokkade voor wolken. De buien blijven meestal in het noorden hangen terwijl het zuiden geniet van de zon. Ontdek hier de reisorganisaties met aanbiedingen voor een vakantie Tenerife. 

Gran Canaria
Ook dit Canarische Eiland heeft net het hele jaar door een ontzettend stabiel klimaat. De temperatuur daalt er overdag vrijwel nooit onder de 20 graden en de zon laat zich ook in de winter regelmatig zien. Het eiland staat niet alleen bekend om het fijne klimaar, maar ook om de gezellige steden en prachtige landschappen. Bekijk hier de reisorganisaties met aanbiedingen voor jouw vakantie naar Gran Canaria.

Lanzarote
Spectaculaire vulkanische landschappen die doen denken aan de maan kenmerken Lanzarote. Het is een geweldig eiland voor een zonvakantie, maar het is ook zeker de moeite waard om erop uit te trekken. Een goede keuze voor bijvoorbeeld een zonvakantie in december. Ontdek hier het aanbod: op vakantie naar Lanzarote.

La Palma
Het groenste eiland van de Canarische eilandengroep is een top bestemming als je houdt van zonnig, warm weer en wilde natuur. La Palma is het paradijs voor wandelaars met haar spectaculaire vulkaankraters, bergen en bossen. Met gemiddelde jaar maxima tussen de 19 en 28 graden is een vakantie op La Palma is altijd heerlijk. Het eiland met de perfecte wandelomstandigheden!

Fuerteventura
Wil jij zeker zijn van een droge vakantie? Dan zit je op Fuerteventura helemaal goed. Bijvoorbeeld voor een zonvakantie in februari. Tip:  door de passaatwind kun je hier uitstekend kitesurfen en ook duiken en snorkelen is hier fantastisch. Ontdek hier de reisorganisaties met aanbiedingen voor een vakantie naar Fuerteventura en ontsnap aan de kou! 

Europa: landen met een droog, warm klimaat

Naast de Canarische Eilanden zijn er nog meer plekken in Europa waar er maar heel weinig dagen per jaar zijn dat de zon niet schijnt. Met name rond de Middellandse Zee en in de Atlantische Oceaan tref je bestemmingen met een heerlijk zonnig klimaat.

Costa del Sol
Ben je op zoek naar een zonvakantie in oktober in Spaans gebied? Dan doe je er goed aan op vakantie naar Malaga aan de Costa del Sol te gaan. Dit deel van Spanje krijgt van ons in oktober een sunfactor van 8,6. 

Madeira
Fan van Portugal? Dan zit je goed op het eiland Madeira. Op dit bloemeneiland in de Atlantische Oceaan daalt de temperatuur overdag vrijwel nooit onder de 18 graden en heb jij je zonnebril ook in de winter nog nodig. Bekijk onze vakantie Madeira tips voor een overzicht van reisorganisaties en aanbiedingen.  

Op deze warme Europese bestemmingen geniet je vrijwel het hele jaar van zon

Malta is een eilandengroep gelegen onder Italië en heeft een subtropisch klimaat. Het is niet de hele winter een echte zonbestemming, maar zeker in oktober en november en vanaf maart is het er erg aangenaam. Vergelijk de 24 graden op Malta in oktober maar eens met de temperatuur in ons kikkerlandje. Wij zouden het wel weten…

Ook Cyprus is in het voor- en najaar een perfecte zonbestemming. In oktober is het hier nog fijner dan op Malta met 8 uur zon en 25 graden. Maar ook in november is het hier zeker niet slecht met 19 graden en 7 zonuren! 

Alle tips voor jouw vakantieperiode bekijken? Vul dan hier jouw ideale temperatuur, plus eventuele wensen m.b.t. budget en vliegtijd in, voor het complete overzicht per maand. 

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares