Ontdek de warmste plekken in Spanje

18 maart 2024 Ontdek de warmste plekken in Spanje

Spanje is een geweldig vakantieland met een enorme diviersiteit aan landschap en zijn mediterrane klimaat. Maar wat is de warmste plek in Spanje in de winter? Als je op zoek bent naar aangename temperaturen dan is de keuze in dit zonnige vakantieland groot. Ook gedurende onze herfst en winter!

Beste klimaat in Spanje in de winter? Vergelijk de Canarische Eilanden met de Costa del Sol!

Waar overwinteren in Spanje? Het beste klimaat van Spanje tref je in de omgeving van Malaga aan de Costa del Sol. Hier ligt het plaatsje Torrox met het 365 dagen lekker weer. N.b. op 60 kilometer van Torrox kan je in de winter ook skien in de Sierra Nevada!

Als vliegen geen probleem is dan is er een nog betere keuze: de Canarische Eilanden. Het klimaat van deze eilandengroep staat bekend als de eeuwige lente.

Wat is de warmste plek in Spanje in september, oktober of november?

Nazomeren in Spanje? De herfst is een perfecte periode om het land te bezoeken. De zon schijnt nog volop maar de stranden zijn rustiger. Zowel op het vasteland aan de bekende Costa's en op de Balearen is het nu heerlijk toeven.

In de herfstvakantie kiezen veel gezinnen dan ook voor vakantie in Spanje. Ibiza, Mallorca en Menorca zijn met kleine kinderen vaak favoriet. In oktober is het hier bovendien nog lekker warm met gemiddelde maxima van 22-25 graden.

Heb je het liever niet te warm? Doordat de westkust van Andalusie aan de Atlantische Oceaan ligt, geniet je hier van lekker windje. Ook op Canarisch Gran Canaria is het heerlijk in deze tijd van het jaar. Want de Canarische eilanden behoren het hele jaar tot de warmste en beste plekken in Spanje.

Vergelijk de warmste plek in Spanje in november met andere populaire zonbestemmingen:

Warmste plek in Spanje in december

Hoe is het weer in Spanje in december? Spanje is in december het warmste land van Europa. Maar het is ook een groot land en de verschillen tussen de regio's zijn dus ook groot.

Waar in Spanje is het warm in december? Als je vakantie wil vieren aan de Middellandse Zee ga dan naar het Zuiden van Spanje. In de regio Andalusie en aan de Costa del Sol in Malaga is de winter mild. In dit deel van Spanje lopen de temperaturen al snel minimaal naar 16 graden - 21 graden.

100% zeker van een lekkere warme temperatuur tijdens de winter in Spanje? Kies voor de zonzekere Canarische eilanden. Vergelijk met andere bestemmingen ter wereld die geschikt zijn om te overwinteren:

Wat is de warmste plek in Spanje in januari

Waar overwinteren in Spanje? De Canarische Eilanden en Malaga aan de Costa del Sol zijn ook een goede keuze deze maand. Tip: de zuidkant van Tenerife en Gran Canaria is altijd net iets warmer dan de noordkant.

Maar ook elders in Spanje kan het heerlijk zijn in deze maand. Afgelopen jaar was er bij voorbeeld een hitterecord in de Alicante / de Costa Blanca met 29,8 graden. Dat is overigens 10 tot 15 graden meer dan de gemiddelde temperatuur in deze regio in januari.

Alicante en de Costa Blanca is ook de plek met de meeste uren zon van heel Spanje. Volgens weerdeskundigen is het zelfs de zonnigste stad in Zuid Europa. Ook de luchtvochtigheid is laag in deze streek. Geen wonder dat veel overwinteraars kiezen voor een verblijf aan de Costa Blanca.

Wat is de warmste plek in Spanje in februari

Waar is het het warmst in Spanje in februari? Ook deze maand zijn de Canarische eilanden favoriet. Hier is het gedurende het hele jaar mooi weer. Tenerife is met zijn mooie klimaat bijvoorbeeld een perfecte keuze voor deze maand.

Maar ook de Costa del Sol met badplaatsen als Nerja, Marbella en Estepona is populair bij overwinteraars. Dat is niet voor niets. Het klimaat van de regio is heerlijk. En je kunt er eventueel ook met de auto vanuit Nederland naar toe.

Wat is de warmste plek in Spanje in maart

Tenerife, Gran Canaria en La Palma hebben nu maximum temperaturen die schommelen tussen de 21 - 26 graden. Voor een groot deel van ons meer als warm genoeg!

Met de opwarmimg van de aarde komen er echter steeds meer warme plekken bij. Zo was het afgelopen maart in Mallorca op 27 maart maar liefst 27 graden.

De warmste plek in Spanje in april en mei

In welke regio s is het mooiste weer in april mei? De warmste plek in Spanje in mei is meestal de regio Andalusie. De stad Cordoba is zelfs de warmste plek in Spanje in de zomer. Dan is het er regelmatig 40 graden of warmer!

De Costa Brava is minder geschikt om te overwinteren maar in de zomer is het er heerlijk. De maand mei behoort zelfs tot de beste reistijd voor deze regio.

Lanzarote is met 2500 zonuren per jaar altijd een prima keuze. Er valt heel weinig regen en heeft een bijzonder vulkanisch landschap met prachtige stranden. Het warmste gebied op het eiland is het mooie nationale park Timanfaya. Dit park heeft een woestijnklimaat en het is er altijd minimaal 20 graden.

Wil je in de zomervakantie naar Spanje? Het zuiden kan dan zelfs te warm worden! Zo was het in Sevilla afgelopen zomer zelfs meer dan 35 graden.

Kies in juni, juli of augustus liever voor een Spaanse eilandengroep. Op de Balearen, Menorca of Mallorca, en de Canarische waait altijd een fris windje!

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares