Welk Canarisch Eiland is het warmst?

18 maart 2024 Welk Canarisch Eiland is het warmst?

De Canarische Eilanden is een archipel in de Atlantische oceaan. Deze eilanden zijn gezegend met eindeloze zonneschijn en weelderige landschappen. Ook staan ze bekend om hun variërende klimaten gedurende het hele jaar. Maar wat is nu het warmste Canarische eiland tijdens onze koele herfst en wintermaanden?

Wat is het warmste eiland van de Canarische eilanden

Welk Canarisch eiland is het warmst in de winter? Als het gaat om het kiezen van het warmste Canarische eiland valt de keuze vaak op de twee oostelijk, tegen Afrika aan, gelegen eilanden: Fuerteventura en Lanzarote. Hier is het gedurende het hele jaar mooi weer.

Met het mooie strand van Playa de Sotavento, de charmante hoofdstad Puerto del Rosario en zijn heerlijke klimaat is Fuerteventura het hele jaar een perfecte zonbestemming. Een ideale keuze voor diegenen die willen ontsnappen aan de koude winter elders. Bovendien is Fuerteventura het minst toeristisch van alle eilanden en kan je er geweldig watersporten.

Door zijn ligging dichtbij de Sahara is Lanzarote een prima keuze net als Fuerteventura. Het zuiden van Lanzarote heeft ruim 2500 zonuren per jaar. Dit deel van het eiland, bekend om zijn vulkanische landschap, heeft ook weinig regen. Het heeft prachtige idyllische stranden, zoals het Playa Blanca, waar bezoekers kunnen genieten van de zon.

Fuerteventura is gemiddeld 0,2 graden warmer dan Lanzarote is de winter. Verwaarloosbaar dus. Je kunt beide eilanden met een gerust hart kiezen!

Er zit echter wel degelijk verschil per maand welk eiland je het beste kunt kiezen. Wil je weten welk Canarisch eiland de beste keuze tijdens jouw vakantietijd is? Lees dat hieronder verder.

Wat is het warmste Canarische eiland in oktober? En welk Canarisch eiland is het warmst in november?

De maanden oktober en november behoren tot de beste reistijd voor de Canarische eilanden. Welk Canarisch eiland heeft het mooiste weer? Wat is de beste keuze als je in de herfst naar de Canarische eilanden wil? Eigenlijk kan je nu op elk eiland goed terecht.

Ook Gran Canaria, La Palma als Tenerife hebben nu maxima die schommelen tussen de 21 - 26 graden. Heerlijk dus!

Vergelijk de Canarische eilanden en andere populaire zonbestemmingen:

 

Welk Canarisch eiland is het warmst in december? En welk Canarisch eiland is het warmst in januari?

In december behoren Fuerteventura en Lanzarote tot de absolute favorieten. Met een aangename gemiddelde temperatuur van 21 graden zijn ze een goede keuze voor een zonnige kerstvakantie.

 

Welk Canarisch eiland is het warmst in februari?

Twijfel je wel eiland te kiezen in februari? Naast Fuerteventura en Lanzarote kun je ook kiezen voor het zuiden van Tenerife. Het verschil tussen Noord en Zuid Tenerife is in de winter gemiddeld 3 graden! Zelfs in de wintermaanden januari en februari loopt de temperatuur hier op naar 21,5 graden.

Tip: bezoek tijdens je vakantie op Tenerife ook het nabijgelegen eiland La Gomera. Met zijn prachtige Nationaal Park Garajonay is het een verblijf van meerdere dagen waard. Maar je kunt vanuit Tenerife ook een dagexcursie naar dit eiland maken. Vanuit Tenerife kan je overigens ook de boot nemen naar het kleinste Canarische eiland El Hierro.

Ook het zuidelijk deel van Gran Canaria is aanzienlijk warmer. Dat is de omgeving Maspalomas. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden behoort deze plaats tot de warmste van Gran Canaria. Ook in februari is het hier met gemiddelde maxima van ruim 21 graden goed toeven.

 

Welk Canarisch eiland is het warmst in maart of april?

Of je nu ontspant op een mooi strand op Fuerteventura, wandelt in het Parque Natural de la Caldera de Taburiente op La Palma, of geniet van het bruisende leven in Santa Cruz de Tenerife of Puerto del Carmen op Lanzarote, de Canarische Eilanden hebben voor iedereen wel iets.

Hoe warm zijn de Canarische eilanden in maart / april? In het vroege voorjaar kan je ook prima kiezen de westelijker gelegen eilanden. Levendig Gran Canaria, Tenerife en het groene La Palma dat zich onderscheidt door zijn mooie natuur.

In deze periode is Tenerife gemiddeld iets warmer dan de Gran Canaria en La Palma. Maar de verschillen zijn relatief klein. Op alle Canarische eilanden tref je nu fijn lenteweer.

Hou je van rust en natuur? La Palma, dat in het westen van de Canarische Eilanden ligt, staat bekend als La Isla Bonita. Volgens velen is dit het mooiste eiland van de Canarische eilanden.

Het weer op La Palma varieert door het jaar heen van mild tot subtropisch. Hoewel het geen typische zon, zee en strandbestemming is, biedt het eiland wel aangename temperaturen. Een zeer aantrekkelijke bestemming is voor actieve vakantiegangers.

Meer tips voor wie aan het einde van de winter c.q. begin van het voorjaar op vakantie wil en de 5 eilanden per maand wil vergelijken:

Wellicht voor de zomer ook fijn om te weten: wat is het warmste Griekse eiland?

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares