Wat is het warmste eiland van Griekenland?

08 december 2023 Wat is het warmste eiland van Griekenland?

Als je in de zomervakantie naar Griekenland gaat dan treft je op alle eilanden mooi warm weer. In juli en augustus is het vrijwel overal 28 - 30 graden en kan je volop genieten van zon zee en strand. Maar in het voor- en naseizoen is het weer in Griekenland niet op alle eilanden even stabiel.

Ontdek waar je de beste temperatuur in Griekenland vind tijdens jouw vakantie.

 

Het warmste eiland van Griekenland in april

Naar welk Grieks eiland in april op vakantie? De gemiddelde temperatuur in Griekenland in april is 20 graden. Maar er is wel een flink verschil tussen de eilanden onderling!

Rhodos is het warmste Griekse eiland in april met gemiddeld 22 graden.

Dat is maar liefst 3 graden meer dan aan de mooie stranden van Kreta! Vergelijk alle Griekse eilanden en meer: beste zonbestemmingen april.  

Het warmste eiland van Griekenland in mei

Welk eiland van Griekenland is het warmst in mei? De eilanden Kos, Rhodos en Karpathos behoren tot de meest zuidelijk gelegen. Daardoor zijn het ook de warmste Griekse eilanden. 

Van bovenstaande drie is een Kos vakantie met 24 graden en de meeste zonuren het meest geschikt voor een vakantie in de maand mei. Vergelijk het weer in Kos stad met Rhodos stad en alle andere eilanden: beste zonbestemming mei.

Het warmste eiland van Griekenland in september

Onze tip voor de maand september behoort tot de mooiste eilanden van Griekenland: Karpathos. In het september is het er een heerlijke 27 graden en geniet je volop van de zon.

Vergelijk hier zowel de weersverwachting als de aanbiedingen van vliegvakanties in september naar diverse Griekse eilanden en andere zonbestemmingen.

Wat is het warmste eiland van Griekenland in oktober?

Kan ik in oktober op vakantie naar Griekenland? Zeker! Als je tijdens een vakantie wil genieten van zon, zee en strand is dit nog steeds een prima bestemming. Er zijn echter wel verschillen in gemiddelde temperatuur tot wel 4 graden.

Welk eiland in Griekenland is het warmst in oktober? Op de meeste Ionische eilanden zoals Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos stijgt de temperatuur niet meer boven de 21 c - 23 graden.

Het beste Griekse eiland in oktober is zonder enige twijfel Kos. Met gemiddeld rond de 25 graden en heel veel zon behoort deze maand zelfs tot de beste reistijd voor de bestemming.

Klimaat Griekenland Herfstvakantie

Het weer is in de herfstvakantie, die vaak in het tweede deel van de maand valt vaak nog heel aangenaam. Kies als je aan warmte hecht echter eerder voor Rhodos of Kos dan voor het Ionische eiland Corfu.

Vergelijk het klimaat en de aanbiedingen voor vakantie van de verschillende Griekse eilanden en andere bestemmingen: waar schijnt de zon in oktober.

Over deze website

Op Waarschijntdezonwel.nl kan je bestemmingen doorzoeken op basis van actuele weersvoorspellingen en historische data m.b.t. temperatuur en klimaat. Per maand zetten we voor jou de beste bestemmingen op een rij voor je volgende zonvakantie.

Tip: lees ook alles over het beste klimaat in Europa en wat is het warmste Canarische eiland? 

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares