Meest ideale nazomerweer van Europa op Karpathos

13 september 2023 Meest ideale nazomerweer van Europa op Karpathos

Dat Griekenland prachtig zomervakantieweer kent is bekend. Maar dat je op een klein Grieks eiland ook het ‘mooiste nazomerweer’ van Europa treft, heeft lang niet iedereen op het netvlies.

Nu Nederland kampt met zeer wisselvallig weer in augustus en een onzeker en buiig weertype in het vooruitzicht ligt, onderzocht zonvakantie site www.waarschijntdezonwel.nl waar je voor een weekje nazomeren het beste naar toe kunt.

Grieks Karpathos scoort bijna 100% Sunfactor voor september

Waarschijntdezonwel.nl beoordeelt zonvakantie bestemmingen met een Sunfactor en in deze klimaat rating scoort het Griekse eiland Karpathos een score van bijna 100% voor zonvakanties in september. Met een 9,9 is het volgens de bestemmingsadviezen van de site de beste Europese nazomervakantie bestemming. “Een enkele keer zijn de klimaatomstandigheden op een bestemming zo gunstig dat de plek in een bepaalde periode van het jaar een score van bijna 100% haalt.” legt Laura Boldingh, sitemanager bij uitgever Leads2Travel, uit. “Karpathos laat met deze Sunfactor populaire nazomer bestemmingen als Malta en Bodrum (9,3) maar ook veel bekende Spaanse en Italiaanse plaatsen achter zich.” aldus Boldingh.

Het warme Griekse eiland heeft de hoge Sunfactor voor september te danken aan de combinatie van onder andere exact de juiste temperaturen, een royale hoeveelheid zon, het warme zeewater en minimale neerslag. Karpathos blijkt ook in andere maanden van het jaar klimatologisch gunstig. “Ook in juni en juli behoort het tot de beste zonvakantiebestemmingen. Daarnaast is het er al vroeg in het seizoen lekker; in april lopen de temperaturen op en het blijft er tot en met eind oktober zomers warm met weinig regen, terwijl het in het grootste deel van Griekenland en Europa dan volop herfst is.” aldus Boldingh. Hoewel je vakanties naar Karpathos niet duur kunt noemen is een weekje zon er relatief kostbaarder dan naar Griekse eilanden als Kreta, Rhodos en Kos.

Waarschijntdezonwel.nl vergelijkt de lekkerste plekken in Griekenland en biedt alternatieven voor verschillende budgetten. Helemaal makkelijk is dat je er gemakkelijk jouw perfecte vakantie vindt door je ideale temperatuur, reisperiode en maximale reisbudget op te geven; zo maximaliseer je de kans op een zonnige vakantie.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares