Vakantie in Kaapverdie gevaarlijk? Onzin!

28 oktober 2019 Vakantie in Kaapverdie gevaarlijk? Onzin!

Soms lees je wel eens anders, maar Kaapverdië behoort tot een van de meest veilige landen van Afrika. Criminaliteit komt, zeker in de badplaatsen, maar sporadisch voor. Toch geldt wel, net als in andere landen varieert de veiligheid per plek. In dit artikel lees je meer over de veiligheid van Kaapverdië als vakantiebestemming.

Kaapverdië bestaat uit een aantal eilanden, de meeste zijn dorpse eilanden met hoogstens een paar duizend inwoners. De dorpse eilanden zijn qua veiligheid vergelijkbaar met dorpen in Nederland. Men kent elkaar en er is veel sociale controle. De dorpse eilanden zijn Santo Antão, São Nicolau, Maio, Brava en Fogo.

Er zijn ook nog vier bewoonde, grotere eilanden die de meeste toeristen trekken. Dit zijn het mooie, woestijnachtige Boa Vista of Boavista, het sfeervolle Sal, de cultuurrijke eilanden Sao Vincente Santiago.

Kaapverdische eilanden gevaarlijk? Niet als je een beetje oplet

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia. Hier kun je overdag prima door het toeristische deel van de stad dwalen, ’s avonds word je aangeraden een taxi terug naar het hotel te nemen. Praia is wat minder veilig dan de dorpse eilanden en net als grote steden in Nederland, zijn er wijken die je beter kunt mijden. Laat je dan ook goed informeren als je een bepaalde plek wilt bezoeken tijdens je Kaapverdië vakantie.

Hoewel Kaapverdië een veilig land is, is het in toeristische gebieden belangrijk dat je wel oplettend bent. Laat waardevolle spullen niet zomaar slingeren, het beste laat je ze in de kluis van het hotel.
Wees ook alert op zakkenrollers als je de steden bezoekt. De bevolking op de Kaapverdische eilanden is bijzonder vriendelijk en gastvrij, maar ook veel armer dan wij in Nederland. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden, je rijkdom niet te erg te etaleren en dure sieraden thuis te laten. 

Is Kaapverdie veilig voor vrouwen alleen?

Als vrouw alleen op vakantie? Doorgaans kan je ook als vrouw alleen veilig reizen op de Kaapverdische eilanden. Natuurlijk met voorbehoud van dingen die je thuis in Nederland ook niet doet.

Relatief modern
De Kaapverdische eilandengroep behoort tot de meest vooruitstrevende gebieden van Afrika. De religie is overwegend katholiek en je ziet dan ook weinig gesluierde vrouwen lopen.

Kaapverdie: homovriendelijk

De Kaapverdische eilanden behoren tot de weinige bestemmingen in Afrika waar je openlijk homoseksueel kunt zijn zonder in de problemen te komen.  

Weer en klimaat
Het klimaat van Kaapverdië maakt het al jaren tot een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlandse toeristen. Dankzij de jaar rond warme temperaturen en de stevige zeebries is Kaapverdië ook voor een winterzonvakantie erg geschikt. Niet voor niets staan de Kaapverdische eilanden voor een zonvakantie in oktober vrijwel permanent in onze top 3. Maar ook bij de vakantie november tips, december en voor vakantie in februari en voor een vakantie in maart scoort de bestemming heel hoog op ons beste zonbestemmingen overzicht. 

Sterke stroming in zee
Helaas kan de heerlijke, verkoelende bries die er op Kaapverdie waait er ook voor zorgen dat de zee rondom Kaapverdië erg onvoorspelbaar kan zijn. Door de sterke stroming is het op sommige plekken dan ook verboden om te zwemmen. Het is verstandig deze adviezen op te volgen.

Niet zelf rijden in de avond
Daarnaast zijn de wegen op Kaapverdië slecht en ’s avonds niet verlicht, het wordt afgeraden om dan zelf te rijden.

Gezondheidszorg en kraanwater 
Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je meestal geen speciale inentingen nodig, het land is vrij van de meeste tropische ziektes. Daarentegen wordt het soms nog wel afgeraden het kraanwater in Kaapverdië te drinken. Om zeker te zijn dat je niet ziek wordt kun je daarom het beste flessen water kopen.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares