Sunfactor St. Maarten scoort een 8.2

13 september 2017 Sunfactor St. Maarten scoort een 8.2

Dat je op St. Maarten jaar rond prachtig vakantieweer treft is bekend. Dat is te danken aan het zonnige, tropische klimaat. Maar wat voor cijfer het klimaat van St. Maarten daarmee verdient, wisten we nog niet.

Reiswebsite WaarSchijntdeZonWel.nl beoordeelt zonvakantie bestemmingen met een Sunfactor en in deze klimaat rating scoort St. Maarten een uitmuntende 8,2 als gemiddelde over een heel jaar. Hieruit blijkt dat het eiland een betere klimaatscore haalt dan de meeste Nederlands Caribische eilanden. De gemiddelde Sunfactor score van St. Maarten ligt hoger dan die van Aruba (7,8), Bonaire (7,8) en Curacao (7,7).

Ideale temperatuur

De hoge Sunfactor heeft St. Maarten mede te danken aan de dagtemperatuur die geen enkele maand van het jaar onder de 25 graden komt en maar zelden boven de 30 graden uitstijgt, een belangrijke wegingsfactor in het klimaatmodel van WaarSchijntdeZonWel.nl. Geografe Esmeralda van Dasselaar legt uit: “Voor een tropische zonbestemming is een gemiddelde 8,2 een prachtige uitkomst, want veel tropische eilanden zijn in bepaalde maanden benauwd door de hoge temperatuur en haast te heet voor een ontspannen zonvakantie. Daar krijgen ze dan punten aftrek voor. St. Maarten komt vooral de eerste maanden van het jaar uitstekend uit de test.” De website bevestigt dat half november t/m half mei klimatologisch gezien de beste reistijd is voor een vakantie naar St. Maarten en onderschrijft dat met hoge Sunfactor scores waarbij St. Maarten de eerste maanden van het jaar zelfs cijfers boven de 9 krijgt! Andere belangrijke indicatoren waarmee de Sunfactor score van St. Maarten worden bepaalt, zijn o.a.: het aantal zonuren - op St. Maarten kan je iedere maand rekenen op wel 8 zonuren per dag met gemiddeld 12 uren daglicht -,de minimale nachttemperatuur die op St. Maarten doorgaans niet onder de 20 graden zakt, de temperatuur van het zeewater, de hoeveelheid neerslag en de kans op tropische stormen/depressies.

Bereikbaarheid

St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland. Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen, waaronder de KLM (3 x per week), naar het Princess Juliana International Airport. Ook kan er dagelijks worden gevlogen met Air France via Parijs en ook zijn combinatievluchten met diverse Amerikaanse steden een optie. Het heerlijke klimaat maakt St. Maarten een ideale year round bestemming.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares