Reisverslag vakantie El Gouna, Egypte

20 april 2019 Reisverslag vakantie El Gouna, Egypte

Hij kwam, hij zag & hij bouwde een stad.
Wie schrijft over El Gouna moet eigenlijk beginnen bij één man, een man waarvan velen in Nederland nog nooit gehoord hebben, laat staan wat voor ongelofelijke positieve invloed één persoon kan uitoefen op een regio. De man in kwestie, Samih Sawiris, transformeerde een verafgelegen dorre locatie aan de Egyptische Rode Zee in een duurzaam ontwikkelde vakantiestad. 
Het is nog maar 25 jaar geleden dat Samih en zijn well-to-do vrienden op zoek waren naar een geschikte plek aan de Rode Zee om hun jachten aan te meren, een luxeprobleem van de hoogste categorie. Echter, nadat Samih de conclusie had getrokken dat er geen geschikte jachthavens bestonden, werd de ondernemer in hem wakker: wat niet is kan nog komen. Zo geschiedde. 
Op uitnodiging van D-Reizen, FTI & Orascom Development vloog Waarschijntdezonwel naar de Egyptische woestijnkust om kennis te maken met een volledig nieuwe vakantiebestemming!

Vakantie El Gouna, ideaal als nieuwe winterzon bestemming?

Wat begon als een privéhaven werd in de loop der jaren fors uitgebreid tot een volledige stad, uitstrekkend langs de kustlijn van de Rode Zee. Nou leuk, dat mag zo zijn, maar dan rest de vraag natuurlijk; is El Gouna wel geschikt voor een ontspannen vakantie naar de zon?
Het antwoord; een volmondige ja! Gedurende de wintermaanden biedt El Gouna niet alleen een zeer stabiel en gematigd heet klimaat, het is ook een bestemming die nog niet het massatoerisme aangetrokken heeft en tegelijkertijd vele (sportieve) activiteiten te bieden heeft. Zo kun je er fantastisch windsurfen & snorkelen, maar denk ook aan het fantastische Golf Resort met professionele 18-hole baan, quad tours & het bezoeken van een authentiek Bedouiendorp. Maar wat is nou echt het onderscheidende vermogen van El Gouna?



5 reden om meteen een vakantie El Gouna te boeken!

1.
Een heel stabiel warm en droog klimaat
Één ding is zeker, als je een reis naar El Gouna boekt, boek je een reis naar de zon! Het is dan ook niet voor niks dat El Gouna voor de maand maart een prachtige 9.0 scoort op de sunfactor door de gematigde warme temperaturen van hoog in de 20 graden, volledig gebrek aan neerslag & vele zonuren op dagbasis.

2. Uitzonderlijk mooi snorkelgebied
De Rode Zee staat voor de echte duiker en snorkelaars natuurlijk al vol in de spotlight door de uitzonderlijk mooie riffen in combinatie met de betaalbaarheid van de regio vergeleken met bijvoorbeeld het Caribische gebied. Zo sprak ik tijdens mijn verblijf een Belgische meneer die in de afgelopen jaren al 8 keer in El Gouna was geweest om het leven onderwater te aanschouwen in al haar schoonheid.
Werd dat na de zoveelste keer op grofweg dezelfde locatie niet eentonig? Dat bestond niet, aldus de heer die de hele wereld afreist om te snorkelen, El Gouna was voor de geroutineerde snorkelaar een waar Mekka. 

3. Waanzinnige zonsondergang ervaren in de woestijn
Een van de absolute must sees & do's is het ervaren van een zonsondergang in de Sahara. Natuurlijk is het bezoeken van een woestijn niet uniek aan El Gouna, maar zó vaak zul je de kans ook weer niet krijgen!
Extra tip: Op hoge snelheid dwars door de woestijn heen crossen op een Quad Bike is een ongelofelijke ervaring die je zeker niet wil missen tijdens jouw trip naar El Gouna. Wees slim en combineer deze twee hoogtepunten door je Quad Tour in de namiddag te boeken waarna je de zon tenonder zult zien gaan in de eindeloze leegte.

4. Veilig, vriendelijk & vredig
Het algehele gevoel wat overheerst wanneer je door El Gouna wandelt, vaart of rijdt is een air van vredigheid. Het heeft niet de omvang van Spaanse of Turkse kuststroken, en je wordt daardoor gelukkig tijdens je rustige wandeling of het vinden van een strandbed niet geconfronteerd met duizenden anderen. Daarbuiten zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam, zelfs af en toe tot op het genante af. Daar komt nog bovenop dat er praktisch geen criminaliteit is. Doordat El Gouna eigenlijk een privé staat is (met uitzondering van één hotel is het gehele grondgebied van Samih Sawiri) en daarmee iedereen werknemer van de beste heer is, creëert het een uiterst veilige bubbel in een toch turbulente regio.

5.
Ideaal vertrek- of eindpunt voor reizen naar het “Oude Egypte”
Niemand kan ontkennen dat El Gouna op het gebied van culturele bezienswaardigheden een onvoldoende scoort. Maar wees gerust, de mogelijkheid om dit tot een absolute 10 te trekken ligt binnen handbereik. Vanuit El Gouna kan je met gemak op allerlei tours en expedities naar alle wonderlijke uithoeken van Egypte. Van Aswan tot de Piramides van Gizeh, voor zeer degelijke tarieven kan je de rijke historie van Egypte ontdekken!

Tijdens mijn vakantie in El Gouna verblijf ik in..?
Belangrijk bij een zonvakantie is natuurlijk ook de accommodatie zelf. Wil je genieten van all-inclusive of verken je liever zelf de stad en bijbehorende restaurants? En reis je met kinderen, of heb je liever een adult-only hotel? Hieronder lichten wij vier hotels uit, die elk hun eigen specialiteit hebben.

Hotel Sheraton Miramar Resort
Toen ik in El Gouna was, verbleven wij in dit hotel. Je kunt kiezen of je logies, logies en ontbijt, all-inclusive of ultra all-inclusive boekt. Het ontbijt is uitstekend, er worden eieren voor je gebakken en er is ruim aanbod aan westers brood. Maar ook lunch en diner zijn zeer uitgebreid en hiervoor hoef je zeker het hotel niet te verlaten. Hotel Sheraton Miramar Resort is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en voor hen is er dan ook genoeg te beleven: het hotel heeft een miniclub, speeltuin en kinderdisco. Ook aan de volwassenen is gedacht, zij kunnen uitrusten in de welness of een potje tennissen op één van de tennisbanen. Maar hier kom je natuurlijk ook om te genieten van de zon, en daarvoor heeft dit vijfsterrenhotel een mooi zwembad en maar liefst drie privéstranden.

Hotel Ancient Sands Resort
Zoek je meer luxe? Dan is het Hotel Ancient Sands Resort misschien iets voor jou. Het hotel beschikt over vele faciliteiten, waaronder 5 zwembaden, activiteiten als aerobics en yoga, een wellness-center en kapsalon. Daarnaast is er zowel een buffetrestaurant met showcooking als een à-la-carterestaurant en is alles all-inclusive. Let wel op, vanwege de niveauverschillen van het terrein is hotel Ancient Sands Resort niet geschikt als je slecht ter been bent.

Hotel Movenpick Resort El Gouna
Ook Hotel Movenpick Resort El Gouna heeft uitgebreide welness en spa faciliteiten, een privéstrand en meerdere zwembaden. Ook heeft dit hotel zwemlagunes, avondshows, livemuziek en kun je er onder meer kitesurfen, windsurfen en snorkelen. Je verblijf is all-inclusive, waarbij je heerlijk kunt dineren in het buffetrestaurant met terras of één van de 5 à-la-carterestaurants. De keukens zijn onder andere thais, zeevruchten en oosters, en italiaans, en ook voor de lunch en snacks kun je hier terecht. Als klap op de vuurpijl kun je gebruik maken van het ‘Dine Around’ programma, waarbij je 3 keer per week kunt dineren in het restaurant van andere hotels in El Gouna.

Hotel Steigenberger Golf Resort
Dit hotel is een droom die uitkomt voor de echte golfliefhebbers. Hotel Steigenberger Golf Resort ligt namelijk aan een 18-holes golfbaan, waar je in alle rust een balletje kan slaan. Uiteraard hoef je niet de golfbaan op om hier te kunnen genieten, Steigenberger Golf Resort heeft namelijk ook 2 prachtige zwembaden en een privéstrand. Voor kinderen is er genoeg te beleven met een miniclub, speeltuin en kinderzwembaden! En nog op zoek naar activiteiten? Er zijn diverse watersportmogelijkheden mogelijk in de omgeving waaronder o.a. windsurfen, duiken & wakeboarden.



 

Weer en klimaat
Wat heerlijk is aan een vakantie El Gouna, is dat je altijd verzekerd bent van goed weer. Het klimaat is er stabiel, waardoor je eigenlijk nooit voor verrassingen komt te staan. Wij raden aan om El Gouna bijvoorbeeld in maart te bezoeken, dit is één van de beste bestemmingen in deze periode (zie al onze vakantie maart tips). Maar El Gouna is ook een prachtige bestemming in andere maanden, al is het in de zomerperiode voor sommige mensen te heet. En in welke maand je ook gaat, je kunt altijd rekenen op tenminste 4 meer zonuren dan in Nederland.

Zelf was ik eind november in El Gouna, dit is vergelijkbaar met het klimaat in maart. Reken op korte broeken of rokken, al koelt het ’s avonds wel flink af.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares