Hoe werkt WaarSchijntdeZonWel.nl

De mensen achter WaarSchijntdeZonWel.nl bedachten een uniek concept, namelijk het zoeken van de ideale vakantiebestemming o.b.v. de actuele weersverwachting en/of historische klimaatgegevens. Hoe werkt deze site precies?

Waar is het nu lekker? Zoeken op basis van actuele weersvoorspellingen!
Direct je koffers pakken? Als je kiest voor de zoekoptie lastminute en daarbij jouw ideale temperatuur en maximale reisbudget opgeeft, krijg je een advies van de bestemmingen die op basis van de actuele weersvoorspellingen voldoen aan jouw voorkeur. Zo maximaliseer je de kans op een zonnige vakantie (mits je binnen nu en 10 dagen vertrekt)! 

Waar is het dan lekker? Zoeken op basis van historische weerdata!

Wat meer tijd nodig of op zoek naar een zonvakantie in een bepaalde periode van het jaar? Kies de maand waarin je weg wilt en dan zoeken wij een zonnige bestemming op basis van wereldwijde historische klimaatgegevens. Hoewel het weer te allen tijde een lastig te voorspellen fenomeen is, blijken klimaatgegevens behoorlijk betrouwbaar (verzameld over een periode van minimaal 30 jaar). In ieder geval vergroot deze manier van zoeken de kans op lekker weer tijdens je vakantie aanzienlijk!

Hoe werkt de Sunfactor rating

Wanneer heb je het over lekker weer? Door een weging te geven aan de verschillende weerfactoren die van invloed zijn op een zonvakantie, is er een model ontwikkeld om een cijfer te geven aan een bestemming voor elke maand van het jaar: de Sunfactor.  Lees meer over de specifieke variabelen binnen dit klimaatmodel: wat is de Sunfactor.

Samenstelling van de Top 7 bestemmingen per maand

De Sunfactor maakt het eenvoudig om aan te geven op welke bestemmingen je in een bepaalde maand een zeer hoge kans hebt op mooi zonvakantie weer. In de Top 7 per maand kun je direct onze favoriete bestemmingen per maand vinden en de goedkoopste aanbieding naar die bestemming voor de betreffende periode.

Wij werden af en toe ook verrast door de positieve of juist negatieve score van een bestemming. Sitemanager Esmeralda van Dasselaar: “Soms heb je een beeld van een bestemming dat het altijd goed weer is, terwijl je 2 maanden per jaar volledig weg regent of je verwacht lekker weer en het blijkt snikheet. Het tegenovergestelde hebben we ook gezien, dat een bestemming tegen verwachting in heerlijk en perfect zonvakantie weer heeft in een bepaalde periode”. Erg handig om een aantal bestemmingen te vergelijken als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een zonvakantie in december. Alle Top 7's per maand staan op de homepage.

Naar de zon binnen je budget zonder zoeken: Sunny Deal Service!

Wil je een zonvakantie boeken in een bepaalde periode en heb je daarvoor een bepaald budget in gedachten? Stop met zoeken en meld je aan voor de Sunny Deal Service dan krijg je per e-mail zonvakantie aanbiedingen op maat zodra deze beschikbaar zijn!

4191
shares