Zin in zon na verregend Pinksterweekend

13 september 2017 Zin in zon na verregend Pinksterweekend

Amstelveen, 21-05-2013, Een ijzig koude lente en een verregend Pinksterweekend, waar mensen in eigen land zijn gevlucht van de camping, zorgt voor een toename van de vraag naar zonnige zomervakanties. Dit blijkt uit cijfers van zonvakantie website WaarSchijntdeZonWel.nl.

Vertrouwen verdwenen na kou & regen

Uit cijfers van het NBTC is gebleken dat het afgelopen weekeinde zo'n 800.000 Nederlanders op vakantie zijn gegaan, waarvan het merendeel in eigen land is gaan kamperen. Verder waren vakantiehuisjes en bungalowparken in eigen land en net over de grens erg populair. Het vertrouwen in mooi weer tijdens de vakantie in eigen land lijkt, na een verregend Pinksterweekend en één van de koudste lentes in 100 jaar, bij veel Nederlanders verdwenen te zijn. Dit blijkt uit de toename van de vraag naar zonnige zomervakanties bij WaarSchijntdeZonWel.nl.

Stijgende vraag naar 'zonnige' zomervakanties

Zonvakantie website WaarSchijntdeZonWel.nl is voor veel Nederlanders een uitkomst bij het zoeken naar een zonnige vakantie. Deze website is door internationale trendspotters getipt vanwege het in Nederland unieke concept in de reisbranche. "Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron voor deze website", aldus oprichtster Caroline Ferguson. "Door de economische crisis leek aan het begin van het jaar de voorkeur voor een vakantie in eigen land enorm te stijgen, maar het vertrouwen in een zonnige afloop van de zomervakantie lijkt verdwenen bij veel Nederlanders". WaarSchijntdeZonWel.nl biedt de bezoeker de kans om zonvakanties te zoeken op basis van actuele weersvoorspellingen en historische klimaatdata. Daarbij kan uiteraard ook een maximaal reisbudget aangegeven worden. Tenslotte kan ook de Sunfactor helpen bij het kiezen van een bestemming, dit is een cijfer die bestemmingen beoordeeld op basis van historische klimaatdata. Deze tool biedt bezoekers snel inzicht waar en wanneer de kans op mooi vakantieweer het grootst is.

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares