Veilige bestemmingen zoeken op Waarschijntdezonwel.nl

23 augustus 2021 Veilige bestemmingen zoeken op Waarschijntdezonwel.nl

Voor een grote groep consumenten is het onzeker of en naar waar ze dit jaar op vakantie zullen gaan. Daarbij speelt steeds vaker de veiligheid een rol. Mensen durven niet meer zo maar te boeken en weten vaak niet precies welke landen nou wel, en welke niet veilig zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Waarschijntdezonwel.nl.  De website speelt hierop in door een positief reisadvies van de Rijksoverheid als extra zoekoptie voor zonvakanties aan te bieden. 

Ik wil op vakantie in oktober, minimaal 24 graden, maximaal 500,- euro budget pp en een positief reisadvies graag.

Op www.waarschijntdezonwel.nl kunnen mensen nu dus naast gebruikelijke zoekopties als budget, zonzekerheid en locatie, ook specifiek zoeken naar bestemmingen die veilig zijn. “We zien dat veel Nederlanders  angstig zijn geworden, twijfelen welke bestemmingen veilig zijn en niet meer goed durven te kiezen” zegt Caroline Ferguson van Waarschijntdezonwel.nl . “Daar komt bij dat de prijzen van vakantie reizen  naar de bekende Spaanse Costa’s de laatste weken snel omhoog schieten. Voor wie goed geïnformeerd is, zijn er echter ook voor het hoogseizoen nog  voldoende keuzemogelijkheden tegen redelijke prijzen. Door integratie van het reisadvies van de Rijksoverheid in onze zonzoeker willen we het makkelijker maken voor de consument om die vakanties te vinden.“

De veiligheid van thuis in een ander huis

Elk reisadvies van de overheid heeft een kleurcode die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Ferguson “Touroperators hebben soms andere belangen en vermelden dus niet altijd wat het reisadvies van de Rijksoverheid is, ook als dat minder positief is.  Op Waarschijntdezonwel.nl tonen we geen vakantiesuggesties naar gebieden met de kleurcode rood (ernstige veiligheidsrisico’s). De grootste groep consumenten en zeker veel gezinnen met kinderen kunnen echter ook niets met een term als er zijn ‘enige veiligheidsrisico’s’. Deze groep wil alleen naar bestemmingen met een positief reisadvies, waar de veiligheidssituatie vergelijkbaar is met die in Nederland. Dat maken we eenvoudig te checken door alle bestemmingen meteen een kleurbalk te geven in het zoekresultaat”.

Hoe het werkt

Consumenten geven de periode aan waarin ze op vakantie willen, wat de gewenste minimum temperatuur en hun maximum budget p.p. is  en of ze rekening willen houden met het reisadvies van de rijksoverheid.  Vervolgens krijgen ze een beschrijving van de  bestemmingen die aan al hun wensen voldoen met daarbij een overzicht van de prijzen van reisorganisaties die reizen naar deze bestemmingen aanbieden. 

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares