Prijsindex zonvakanties zomer 2017

13 september 2017 Prijsindex zonvakanties zomer 2017

Last minute op vakantie in het hoogseizoen? Je kunt tot 50% besparen op exact dezelfde reis door een te kiezen voor vertrek in de eerste twee weken van juli of de laatste twee van augustus. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijsindex zomer zonvakanties van Waarschijntdezonwel.nl.

Voor het prijsonderzoek zijn de prijsontwikkelingen gedurende het hoogseizoen  onderzocht van vijf populaire bestemmingen: Curaçao, Sicilië, Kreta, La Palma op de Canarische Eilanden en Sunny Beach in Bulgarije. Vooral Sunny Beach laat een behoorlijk prijsverschil zien in de grafiek. Zo betaal je voor een 7-daagse vakantie 751 euro in week 31, terwijl je voor het exact hetzelfde pakket in week 35 slechts 409. Er is dus een prijsverschil van 342, waarmee het bijna de helft goedkoper is om in de laatste week van de schoolvakanties te reizen. Maar ook de andere bestemmingen tonen dit beeld. Neem bijvoorbeeld een 8 daagse zonvakantie  naar La Palma, de gemiddelde prijs lag tijdens de meting op 773 euro in week 31 , terwijl deze in de week 27 van de zomervakantie ‘slechts’ 453 kost.

Duurste en goedkoopste weken van de schoolvakantie
Week 29, 30, 31 en 32 zijn over het algemeen de duurste weken tijdens het hoogseizoen. Afhankelijk van de bestemming zijn week 26, 27 en 35 het goedkoopst, maar ook in week 28, 33 en 34 liggen de prijzen in de meeste gevallen ook 20-35% lager dan op het drukste moment in week 29 t/m 32. 

Tweede vakantie gratis
Het onderzoek betreft gemiddelde prijsverschillen die echter in grote lijnen wel bij alle reisorganisaties terug komen. Hierdoor kan de prijsbewuste vakantiezoeker door goed te plannen behoorlijk wat geld besparen. 

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares