Phuket
29°

Vakantie Phuket

Het tropische eiland Phuket, staat bekend als 'Parel van de Andamanse Zee' en wordt ook wel ‘speeltuin van de rijken’ genoemd. En dat is ook niet zo gek gezien het geweldige klimaat, het schitterende binnenland en de vele luxe hotel resorts aan de helderblauwe zee!

Lees meer

Geniet van een bijzondere mix van cultuur & strand tijdens je vakantie in Phuket

Naast schitterende stranden en het heerlijke weer op Phuket heeft dit eiland nog veel meer te bieden. Doordat Phuket ooit een belangrijke havenstad was tref je er ook vandaag nog veel overblijfselen van de Portugese architectuur. Neem tijdens je vakantie dan ook zeker een dag voor een excursie om het Phuket stad en het mooie groene binnenland met de theeplantages te ontdekken.

 

Het motto op Phuket: life is a beach! Laat je strandvakantie dus maar beginnen!

Natuurlijk kom je primair op vakantie naar dit eiland om te genieten van de schitterende stranden omzoomd met kokospalmen en daarvan heeft Phuket er ook meer dan genoeg! Tip: de mooiste, helderwitte stranden tref je aan de westkant van het eiland.

 

Duikvakantie? De onderwaterwereld voor de kust van Phuket

Of je nu wilt duiken of snorkelen op vakantie, de onderwaterwereld voor de kust van Phuket zal je uren blijven boeien! Hier kan je snorkelen tussen prachtige riffen en de moedigsten kunnen duiken in grotten. Zwem met de machtige zeeschildpadden en bijzondere kleurige vissen mee (waaronder de clownvis!). In bepaalde perioden van het jaar komt hier ook de volledig onschuldige walvishaai voor in de diepe wateren. Deze vissen zijn voor duikers een van de meest bijzondere vissen om te zien en volledig ongevaarlijk. Deze meterslange vis voedt zich met plankton!


Hoewel je gemakkelijk een volledige reis kunt boeken naar Phuket kun je ook kiezen voor het populaire eiland aan de andere kust van Thailand. Kijk ook eens naar een vakantie naar Koh Samui. Zelf een reis samenstellen of beginnen in de Thaise hoofdstad? Kijk ook eens naar de mogelijkheden vanuit Bangkok. Meer tropische Azië? Kijk dan eens naar een vakantie naar Bali.

Lees Minder

4 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
4 resultaten