Bali
27°

Vakantie Bali

Een vakantie naar Bali kan het hele jaar, echter is de beste reisperiode voor Bali buiten het regenseizoen. Het Indonesische eiland heeft zeer veel te bieden voor zowel de ultiem luie als zeer actieve vakantieganger. Het voordeel is dat je vrij gemakkelijk vanuit één verblijfplaats het gehele eiland kunt ontdekken.

Lees meer

De mooiste stranden ontdekken tijdens je zonvakantie op Bali!

Het eiland Bali is een van de vele eilanden van Indonesië. Bepaalde delen zijn volledig ingericht voor het toerisme, maar het eiland heeft haar eigen karakter en charmes niet verloren. De hagelwitte stranden vind je vooral in het zuiden van het eiland in Nusa Dua, waar de super de luxe all inclusive resorts liggen. Veel resorts in Nusa Dua liggen direct aan het strand en hebben zeer veel faciliteiten. Je vindt hier onder andere een enorme en prachtig onderhouden golfbanen en een gezellig centrum met verschillende winkeltjes, bars en restaurantjes. Andere mooie stranden zijn te vinden bij Kuta & Sanur. Deze badplaatsen zijn doorgaans goedkoper en minder gericht op all inclusive formules. Tip: voor de meeste afgelegen stranden kun je het vliegtuig of de ferry naar Lombok nemen. Of boek een meerdaagse excursie naar de hippie-achtige Gili-eilanden. Peace!

 

Schildpadden spotten, watersporten en genieten van de natuur tijdens je vakantie op Bali

Als je meer wil dan alleen luieren en genieten van de prachtige resorts is Bali ook een uitstekende bestemming. Het binnenland is werkelijk prachtig. Op Bali kun je gemakkelijk vervoer regelen en er zelf op uit trekken. In het binnenland vind je prachtige watervallen, kenmerkende rijstterrassen en wilde rivieren waar je kunt raften. Bezoek ook zeker eens het eilandje Pulau Serangan, hier is een schildpadden opvangcentrum en kun je deze beesten van heel dichtbij bekijken. Hier vind je overigens ook heerlijke stranden en heel ondiep turquoise water!

 

Tip: Bali is van oudsher een populaire plek voor watersporters. Bij Kuta kun je uitstekend surfen en vind je veel surfscholen. Ook is het een ideale plek voor backpackers. Voor duikers is het een enorme wens om manta roggen en de zeer zeldzame zonnevis te spotten. De zogenaamde Mola Mola is van augustus tot en met november te zien bij het voor de kust gelegen eilandje Nusa Lembongan.

 

De bijzondere cultuur ontdekken op Bali? Bezoek de tempels & het culturele hart: Ubud

Het dorpje Ubud in het centrale deel van Bali is ook daadwerkelijk het culturele hart van het eiland. In dit dorpje wonen veel kunstenaars die een eigen galerie exploiteren. Als je op zoek bent naar een authentieke souvenir of Balinese kunst voor thuis is dit the place to be. Ook vind je in Ubud verschillende tempeltjes, winkelstraatjes en een legio aan gezellige restaurantjes en bars. In tegenstelling tot veel andere Indonesische eilanden zijn de meeste mensen op Bali Hindoestaans. Daarom vind je op het eiland zeer veel tempels. De bekendste zijn die van Purah Tanah Lot, Uluwatu & Mengwi. Bij deze tempels is gepaste kleding verplicht! Ook kun je soms genieten van een speciale vuur dans (kecakdans) bij de tempels, erg bijzonder om te zien! 

 

Tip: lees alles over het klimaat van Bali voor de beste reisperiode. En vergelijk dit tropische eiland ook eens met het Thaise Phuket of Koh Samui. De vluchtduur naar Bali bedraagt al snel 16 uur. Je hebt altijd minimaal één tussenstop.

Lees Minder

2 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
2 resultaten