Lesbos
17°

Vakantie Lesbos

Ben je opzoek naar een groen, Grieks eiland voor een heerlijke strandvakantie? Lesbos is met haar prachtige baaien, vele olijfboomgaarden en stralende weer een van de mooiste eilanden van Griekenland. Gezellige plaatsjes, zonneschijn de vriendelijke bevolking maken Lesbos de ideale zonvakantie bestemming!

Lees meer

Vakantie op Lesbos? Goedkope strandvakanties of idyllische zonvakanties!

Het Griekse eiland Lesbos is een uitstekende bestemming voor een zon, zee en strandvakantie. De stranden aan de Egeïsche Zee zijn lang en de baaien prachtig. Lesbos heeft over het algemeen een kindvriendelijke kust met voornamelijk zandstranden. Groene heuvels eindigen als rotsen in zee wat een bijzonder plaatje oplevert. Lesbos is het op 3 na grootste eiland van Griekenland, maar is ver van het vasteland verwijderd. Het ligt op een steenworp afstand van de westkust van Turkije, een overtocht met de veerboot is een vaak ondernomen uitje. Je vertrekt dan vanuit de hoofdstad Mytilini en bent in anderhalf uur in de Turkse kustplaats Ayvalik om daar bijvoorbeeld een bazaar te bezoeken. Lesbos is ingesteld op toeristen, maar buiten de populaire badplaatsen, Molivos, Petra, Eftalou, Skala Kalloni en Anaxos is het eiland erg landelijk, idyllisch en zijn de (vissers)dorpjes eenvoudig. Het is een aanrader om een scooter, auto of mountainbike te huren, dat kan in bijna alle grotere steden en kustplaatsen, en een mooie tour over het eiland te maken. Geniet van de frisse lucht, de heuvels en al het groen!

 

Het natuurschoon van Lesbos: vakantie vieren tussen de olijfbomen

De echt zonnige dagen met temperaturen van rond de 20-25°C beginnen eind mei, maar de lente is ook een aan te raden reisperiode. Het eiland staat dan in volle bloei! De neerslag die tijdens de wintermaanden valt, houdt het eiland groen. De meeste bewoners van Lesbos hebben een eigen moestuin waar ze groente verbouwen en een boomgaard voor fruit of olijven. Het eiland stikt van de olijfbomen, in totaal zijn het er wel 10 miljoen! Sommigen bomen zijn honderden jaren oud. Met de olijven worden verschillende producten gemaakt, uiteraard olijfolie, maar olijven worden ook verwerkt in schoonheidsproducten.

 

Uitgaan op Lesbos

Het uitgaansleven van Lesbos concentreert zich in en om de toeristische plaatsen als Molivos en Petra. Veel grote discotheken kent Lesbos niet, wel een hele hoop restaurants, tavernen, bars en terrasjes die je vindt in de kleine straatjes, steegjes en op de pleinen! De winkels zijn vaak nog 's avonds open.

 

Vakantie aanbiedingen Lesbos & last minute vakanties

De beste vakantie aanbiedingen voor groen & zonnig Lesbos vind je bij de hiergenoemde reisorganisaties. Veel van de vakanties naar Lesbos zijn inclusief vlucht. De luchthaven van Lesbos ligt vlakbij de stad Mytilini.

 

Bekijk ook eens vakanties naar het Griekse eiland Zakynthos. Bij dit groene eiland komen nog schildpadden voor!

Lees Minder

6 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
6 resultaten