Ibiza
16°

Vakantie Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza ligt in de Middellandse Zee en is een onderdeel van de eilandengroep de Balearen, net als de eilanden Mallorca en Menorca. Het klimaat van Ibiza is 's winters mild en zomers warm en het eiland staat bekend om de heerlijke stranden en gezellige badplaatsen.

Lees meer

Baaien en lange zandstranden vormen het ideale decor voor je zonvakantie op Ibiza

De belangrijkste kenmerken van het eiland Ibiza zijn de vele baaien en de lange zandstranden op 'La Isla Blanca', zoals Ibiza ook wel wordt genoemd. Het eiland heeft weinig rotsstranden en veel heerlijke witte zandstranden, veel zijn ook nog kindvriendelijk en lopen geleidelijk af in zee. De gezellige badplaatsen op het eiland worden zomers bezocht door een zeer divers publiek. Op een groot deel van Ibiza kun je zomers elke dag feesten tot je erbij neervalt, maar er zijn ook nog hele knusse, authentieke plaatsjes te vinden. Naast de 'gewone mens' is het eiland ook favoriet onder veel BN'ers en de internationale jetset. Bepaalde badplaatsen en havens zijn dan ook niet goedkoop.

 

Dress to impress! Het uitgaansleven moet je ontdekken tijdens je vakantie op Ibiza

Het uitgaansleven van Ibiza is wereldberoemd. De hele zomer draaien de beste dj's ter wereld in de vele discotheken op het eiland. Sommige dj's draaien exclusief in bepaalde clubs. Ook de openlucht feesten zijn onbetwist de beste van Europa. De meeste clubs en discotheken zijn te vinden in Ibiza-Stad en in San Antonio. Het overgrote deel van het eiland en vooral het uitgaansleven in San Antonio is uitgesproken hetero. In Ibiza-Stad heeft zich op bepaalde plaatsen echter ook een levendige gay-scene ontwikkeld. Dat wil zeggen dat er een aantal stranden en clubs erg gay vriendelijk zijn en het liberale karakter van Ibiza wordt uitgedragen.

 

De culturele smeltkroes en het prachtige landschap zijn de kenmerken van het andere Ibiza

Het eiland is niet alleen een bestemming voor feestende jongeren, maar ook voor liefhebbers van rust en de prachtige natuur. Op Ibiza groeien veelvuldig pijn-, palm- en olijfbomen en er komen ook nog kleine wilde dieren voor in het heuvelachtige en groene achterland. Zeker in het noorden van het eiland en in onder andere de badplaatsen als Cala Vadella & Cala Llonga staat het genieten van de rust, natuur en cultuur voorop.

 

Vergelijk ook eens de andere Spaanse eilanden van de Balearen met Ibiza. Lees alles over een vakantie naar Mallorca of het authentieke en rustige Menorca.

Lees Minder

8 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
8 resultaten