Aruba
26°

Vakantie Aruba

One happy island, zo wordt Aruba ook wel genoemd. En dat is niet zomaar! De warme en vriendelijke bevolking is voor velen een reden om terug te keren naar dit Caribische eiland. Maar ook het heerlijke tropische klimaat, witte zandstranden, prachtige natuur en bruisende uitgaansleven maken van Aruba een heerlijke bestemming.

Lees meer

Geniet tijdens je strandvakantie op Aruba van de mooiste stranden ter wereld!

Hagelwitte zandstranden, kokospalmen en de karakteristieke dividivi bomen waaraan de overheersende windrichting zonder enig nadenken is af te lezen. Op de stranden van Aruba kun je wegdromen en genieten van de tropische omgeving, de azuurblauwe zee en een heerlijke cocktail uit een van de vele beach bars. Ook het uitgaansleven heeft zich langs de verschillende stranden al aardig ontwikkeld. De kust in het noorden van het eiland is aanzienlijk ruiger dan in het zuiden. In het noorden vind je verschillende rotsformaties en is de zee wat ruwer. In het zuiden overheersen de witte zandstranden die geleidelijk aflopen in de doorgaans kalme zee. Deze stranden zijn erg kindvriendelijk!

 

Tijdens je zonvakantie op Aruba heb je volop mogelijkheden voor watersporten

De kalme zee aan de zuidkust van het eiland heeft er mede voor gezorgd dat in de loop der jaren een rijke onderwaterwereld is gevormd. De gehele zuidkust is werkelijk één groot koraalrif, waar je kunt snorkelen en duiken naar de mooiste tropische vissen, zeepaardjes en verschillende koralen. Blijf je liever boven water? Geen probleem! Op Aruba ben je op de juiste plaats als je gek bent op (kite)surfen of zeilen. Boek eens een excursie en geniet een volle dag op de Caribische Zee per catamaran! Tip: op Aruba kun je ook een excursie boeken en per duikboot langs de mooiste koraalriffen 'varen'. Het tropische klimaat en passaatwind zorgen voor uitstekende condities voor watersporten op Aruba.

 

Flamingo's bewonderen tijdens je vakantie op Aruba

Een van de kenmerken van het eiland is de diversiteit van het landschap. Hoewel het eiland qua oppervlakte te vergelijken is met Texel is de diversiteit van flora en fauna zeer hoog. Hoewel de flamingo's op Bonaire veelvuldig voorkomen, zijn ze ook gesignaleerd op Aruba. De Bubali plas is een zoetwatermeer waar veel verschillende vogelsoorten gespot worden. In het binnenland vind je metershoge cactussen & dividivi bomen in Nationaal Park Arikok.

 

Wist je dat je een vakantie naar Aruba uitstekend valt te combineren met Curacao of Bonaire? Misschien toch een andere bestemming voor een tropische en Caribische zonvakantie? Lees dan hier alles over St. Maarten!

Lees Minder

5 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
5 resultaten