Curacao
27°

Vakantie Curacao

Op vakantie naar Curacao? Dit eiland midden in Caribbean heeft nog altijd een Nederlands tintje. De hoofdstad Willemstad is een bezienswaardigheid op zichzelf. Verder heeft Curacao alles voor een geslaagde zonvakantie met prachtige stranden en beach clubs. Het tropische klimaat zorgt wel voor buien in bepaalde perioden van het jaar.

Lees meer

Zonvakantie op Curacao: prachtige stranden en een azuurblauwe Caribische Zee

Kleurrijk Curacao ligt tussen Aruba en Bonaire in, vlakbij de kust van Venezuela. Er is veel bebouwing, maar het heeft zijn tropische uitstraling nog zeker niet verloren. Bij het Spaanse water ligt het privéstrand van Barbara Beach, een van de mooiste stranden van dit tropische eiland. Een van de gezelligste stranden is zeker Mambo beach, hier kun je wekelijks tot diep in de nacht een feestje vieren. Een strandvakantie kun je naar elke badplaats op Curacao boeken, overigens zijn de badplaatsen aan de zuidkust het populairst. De zee is hier veel kalmer, dan aan de ruige noordkust. In het noorden zijn er nog hele ongerepte delen, waar weinig toeristen heen gaan. In het zuiden zijn er populaire stranden als Jan Thielbaai & Blue Bay. Bij het Blue Bay Resort vind je daarnaast een van de mooiste golfbanen van het eiland.

 

Op Curacao hoef je niet bang te zijn voor orkanen. De ABC-Eilanden worden ook wel de 'Benedenwindse Eilanden' genoemd, omdat de tropische stormroute ruim ten noorden van Aruba, Bonaire en Curacao ligt. Het tropische klimaat van Curacao zorgt zo af en toe wel voor een bui.

 

Niet alleen voor het strand naar Curacao

Curacao is een bestemming voor jong & oud en bijzonder veelzijdig. Naast feesten, kun je er ook genieten van de natuur en cultuur. Willemstad is met alle gekleurde huizen een bezienswaardigheid en is beschermd werelderfgoed van Unesco. De grotten van Hato (dicht bij het vliegveld) zijn zeker een bezoekje waard. Voor de actieve vakantieganger is het zeker een aanrader om eens met de fiets erop uit te trekken of te voet de Christoffelberg te beklimmen. Met mooi weer kun je vanaf de top het hele eiland overzien! Ook voor duikers en snorkelaars is Curacao een aanrader, bij het afgelegen eilandje 'Klein Curacao' en de baai van 'Playa Lagun' kom je met regelmaat nog schildpadden tegen. Bijzondere tropische vissen en koraal spot je rond het gehele eiland. Tegenwoordig komt ook de lion fish voor in de wateren rond Curacao, deze kwam oorspronkelijk alleen voor in wateren in Azië en de Indische Oceaan. Het verhaal gaat dat door een orkaan in de noordelijke Caribbean een aantal van deze vissen in Florida uit het aquarium zijn geraakt en de weg hebben gevonden in de Caribische Zee. Deze bijzondere lion fish heeft geen natuurlijke vijanden in de Caribische Zee en planten zich veelvuldig voort. Dit is een van de redenen dat deze steeds meer op het menu voorkomt in de lokale restaurants op Curacao en deze vis smaakt bijzonder goed! Verder heb je tijdens het duiken een hele grote kans om morene alen, barracuda's, pijlstaartroggen en kleurrijke zeepaardjes te zien. 

 

Vakantie op Curacao met de kinderen

Meer dan 7.500 kilometer van huis, maar toch gewoon je boodschappen doen bij de plaatselijke Albert Heijn in Zeelandia, Willemstad. Zo hoef je niets te missen van thuis! Verder zijn er op Curacao heerlijke kindvriendelijke stranden en is het voor kinderen natuurlijk handig dat vrijwel iedereen Nederlands spreekt. Ook met de kinderen kun je leuke dingen ondernemen. De ultieme belevenis is natuurlijk zwemmen met dolfijnen, dat bij het Sea Aquarium kan. Ook is een bezoekje aan een struisvogelfarm een aanrader met de kids. Een aanrader voor een vakantie met kinderen is een luxe all inclusive vakantie naar Curacao. Je hoeft nergens meer aan te denken! Zelf heerlijk in de watten worden gelegd, animatie voor de kinderen en heerlijk kunnen eten en drinken in een van de vele restaurants van het hotel. En wil je een keer eten in een Hollands restaurantje in Willemstad of het legendarische Jaanchies bij Westpunt? Dan kan dat natuurlijk ook voor een paar Antilliaanse guldens!

 

Bekijk ook eens andere Caribische bestemmingen! Vaak vind je voordelige aanbiedingen naar de Dominicaanse Republiek. Op zoek naar hagelwitte stranden? Overweeg dan eens een vakantie naar Aruba of tropisch Bonaire.

Lees Minder

6 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
6 resultaten