Rhodos
16°

Vakantie Rhodos

Op vakantie naar een van de Griekse eilanden? Dan is Rhodos een van de meest verrassende bestemmingen. Het klimaat van Rhodos zorgt ervoor dat het een van de meest groene eilanden is van Griekenland. In het voorjaar is het eiland bedekt met een bloementapijt, geurende kruiden en fruit- en olijfbomen.

Lees meer

Een zonvakantie naar het eiland van de zonnegod & granaatappels? Ga dan naar Rhodos!

Veel eilanden van de Griekse Cycladen worden ook wel door de zon geteisterde rots woestijnen genoemd, maar Rhodos is een van de groenste eilanden van Griekenland. Het ligt slechts op 18 kilometer van Turkije, waar je in de zomer dan ook zeker eens een uitstapje naar kunt maken. Rhodos wordt ook wel rozeneiland genoemd, maar deze naam berust op een misverstand. Er groeien namelijk nauwelijks rozen op Rhodos. Het eiland staat vol met oleanders en bougainvilles. De naam Rhodos is een afgeleide van het woord 'Rod' dat granaatappel betekent. Granaatappels groeien wel veelvuldig op Rhodos. Zo werd in de Griekse mythologie al een verband gelegd tussen het eiland en de granaatappel. Vanuit de Griekse mythologie bestaat ook al duizenden jaren de connectie tussen Rhodos en de zonnegod Helios. Dit was niet voor niets! De meer dan 300 zonnedagen doen de connectie met de zonnegod Helios dan ook eer aan.

 

Naar de mooiste stranden van Rhodos? Boek dan een vakantie naar Kolymbia, Faliraki of Lindos

Hoewel er veel rotsachtige baaien zijn, waar vooral stranden te vinden zijn met grind en keien zijn er ook zeker een aantal prachtige uitgestrekte zandstranden. Vooral aan de oostkust waar de badplaatsen Faliraki, Lardos Kolymbia & Lindos te vinden zijn. In de zomer is het strand van Faliraki erg druk en gezellig. In Faliraki vind je direct aan het strand ook vele beach clubs, restaurants en bars. Het strand van Tsambika, dichtbij Kolymbia is een van de mooiste van Rhodos. De stranden aan de westkust, van Ixia & Trianta, zijn gemaakt van grind en kiezels. Overigens worden hier overal heerlijke ligbedden ter beschikking gesteld en staat er aan deze kust 's zomers een verkoelend briesje, terwijl de oostkust betrekkelijk windstil is.

 

Op Rhodos vind je de ideale mix tussen een strandvakantie en bezienswaardigheden

Naast de heerlijke stranden waar je vanaf het voorjaar al een lekker kleurtje kunt krijgen, is er ook veel te beleven. Rhodos-Stad en Faliraki zijn de populairste uitgaanscentra op het eiland. Hier kun je in de zomermaanden de hele nacht door feesten in de vele bars, clubs en discotheken. Rhodos is echter erg divers, want ook natuur- en cultuurliefhebbers zijn op Rhodos op de juiste plek. Rhodos-Stad is een historisch stadje met verschillende bezienswaardigheden. De oude stad is nog deels ommuurd en je vindt er overblijfselen van een Acropolis. 's Zomers is de vlindervallei een populaire plaats om te genieten van de natuur en de duizenden vlinders die hier jaarlijks te vinden zijn. Een andere toeristische trekpleister op het eiland is het historische stadje Lindos. Hier vind je de overblijfselen van de Acropolis van Lindos. Zeer bijzonder!

 

Bekijk ook eens alle aanbiedingen voor een vakantie op Kreta. Genieten van een prachtig groen & typisch Grieks eilandje? Lees alles over een vakantie naar Samos.

Lees Minder

8 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
8 resultaten