Lanzarote
21°

Vakantie Lanzarote

Ga op vakantie naar Lanzarote! Het meest noordoostelijke eiland van de Canarische Eilanden. De vulkaankraters en lavavelden bepalen het bijzondere landschap; donkergrijze en roodbruine heuvels worden omringd door een diepblauwe zee. Het klimaat is droog, zonnig en soms wat winderig. Kortom, uitstekend weer voor een zonvakantie!

Lees meer

Het hele jaar door op vakantie naar Lanzarote

Het vulkanische eiland Lanzarote is iedere maand een lekkere vakantiebestemming. Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat de zon bijna het hele jaar door ononderbroken schijnt. Hierdoor is de temperatuur in de winter nog tegen de 20°C! De zomers zijn lekker warm, maar de gemiddelde temperatuur komt niet boven de 27°C. Veel mensen kiezen ervoor om een vakantie in de zomer te boeken, maar ook in de winter heb je nauwelijks kans op neerslag en slecht weer op Lanzarote. Last minute kun je vaak hele mooie aanbiedingen vinden. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van de beste reisorganisaties voor goed geprijsde last minutes.

 

Maanlandschap en de mooiste stranden van Lanzarote: Playa Blanca & Playas Papagayo

Lanzarote is een waar vakantieparadijs voor de toerist die wel eens wat anders wilt dan parelwitte stranden en glooiende heuvels vol olijfbomen. Het eiland heeft een bijzonder landschap gevormd en gekleurd door vulkaankraters en gestold lava. Vuurbergen in nationaal park Timanfaya is een van de mooiste plekken om de vulkaankraters en lavavelden te bezichtigen. Maar niet alleen het aparte landschap trekt toeristen, de lange, brede zandstranden zijn een lust voor het oog en zorgen voor veel strandplezier! Bepaalde kuststroken zijn zwart/goud vanwege de lava kust. Erg bijzonder om eens te zien! Playa Quemada en El Golfo zijn goede voorbeelden. Aan de zuidkust vind je het populaire strand Playa Blanca waar halverwege de jaren 60 de eerste hotels gebouwd werden. Deze havenplaats is uitgegroeid tot een echte badplaats. Iets meer richting het oosten, in het zuidelijkste puntje bijna naast Playa Blanca, ligt Playa Papagayo. Aan deze rotsachtige kuststrook vind je volgens velen de mooiste stranden van Lanzarote. Het water is rustig, glashelder, het strand fijn en wit. De stranden aan de noord- en westkust hebben veel te kampen met ruwe zee, iets waar je aan de zuidkust absoluut geen last van hebt. Hoge golven maken Playa Famara, een strand waar vaak een harde wind waait, ideaal voor watersporters!

 

Tip! Het zeewater is op zwemtemperatuur van juni t/m december, in deze maanden is het boven de 20°C.

 

Vakanties naar Lanzarote of een ander Canarisch eiland?

De Canarische Eilanden hebben allemaal hun eigen karakter. Het twee na grootste eiland is Fuerteventura met Gran Canaria op een gedeelde tweede plaats, beide heerlijke jaar rond vakantie bestemmingen. Tenerife is het grootste eiland waar je de meeste zonuren telt! Je kunt ook goed uitgaan op deze eilanden. Zoek je een rustigere vakantie bestemming? Ga dan voor kleinere eilanden La Palma of Fuerteventura die naast dromerige stranden, ook veel natuur te bieden hebben.

Lees Minder

7 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
7 resultaten