Corfu
23°

Vakantie Corfu

In de Adriatische Zee ten oosten van Italië en noordwesten van het Griekse vasteland ligt het eiland Corfu. Heerlijk genieten in een Griekse taverne, op een van de vele stranden of in de prachtige natuur. Het is allemaal mogelijk op Corfu. Daarnaast heeft het ook nog eens een heerlijk Mediterraans klimaat.

Lees meer

Geniet van de vele stranden tijdens je zonvakantie naar Corfu

Het Griekse eiland is één van de grotere eilanden van Griekenland, maar is zeker niet het drukste eiland. Corfu heeft nog zeer afgelegen baaien, pittoreske dorpjes en zeer veel heerlijke stranden waar je kunt genieten van de zon en het heldere water. Als je op zoek bent naar heerlijke zandstranden op Corfu is het een tip om Lefkimmi beach in het zuiden van het eiland op te zoeken. Dit is een heerlijk zandstrand en vaak minder druk dan de stranden in de omgeving van Corfu-stad. Bezoek ook eens het 'canal de l'amour' bij Sidari. Hier zijn natuurlijke paadjes gevormd tussen de kliffen, die je uiteraard samen met je geliefde kunt ontdekken. Ben je meer op zoek naar een authentiek vissersdorpje dat is uitgegroeid tot populaire spot? Dan is Benitses een aanrader. Dichtbij Corfu-stad en één van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland: het paleis Achilleion.

 

Een keizerlijke vakantie vieren op Corfu. Bezoek het Achilleion van keizerin Sissi

Altijd al eens een keizerlijke vakantie willen hebben? Dan is een vakantie naar Corfu een must. Het eiland is in de loop der jaren het vakantieoord geweest van keizers en de voormalige Griekse Koninklijke familie. Het vakantiepaleis van keizerin Sissi, het Achilleion, is tegenwoordig nog te bewonderen en één van de hotspots van het eiland. Als je graag een cultureel uitstapje maakt is Corfu de bestemming bij uitstek. De Griekse mythologie heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het eiland. De overblijfselen van de tempel van Artemis dateren van 590 voor Christus. 

 

Vier je vakantie op Corfu tussen miljoenen typisch Mediterrane bomen in een prachtig landschap

Corfu staat bekend om de miljoenen olijfbomen die op het eiland te vinden zijn. Trek eens het binnenland in en geniet van één van de typische producten van het eiland. Op Corfu vind je de beste olijfolie, heerlijke wijnen en verse honing die verkocht worden in de kleine dorpjes in het binnenland. Het is zeker een aanrader om in het voorjaar een vakantie te boeken naar Corfu, omdat het eiland dan volledig in bloei staat. Bovendien heeft Corfu een heerlijk klimaat voor een zonvakantie in het voorjaar. Tip: boek ook zeker eens een boottocht of een excursie naar andere eilandjes. De zee is rond Corfu kraakhelder.

  

Bekijk ook eens een vakantie oord aan de oostkant van de Adriatische kust: het Kroatische Porec. Of wat dacht je van de andere Griekse eilanden in de Ionische Zee, zoals Kefalonia of Zakynthos?

Lees Minder

6 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
6 resultaten