Albufeira
19°

Vakantie Albufeira

Op vakantie naar Albufeira? Deze populaire badplaats aan de Portugese Algarve is in de zomer een paradijs voor jongeren. Het is er heerlijk als je komt voor zon, zee, strand & uitgaan. In het voor- en naseizoen is het een aangename plaats voor mensen die komen voor een heerlijk zonnetje en het milde klimaat van Albufeira.

Lees meer

Zonvakantie in Albufeira? Ooit een authentiek vissersdorpje, nu het bruisend hart van de Algarve!

Albufeira is van oudsher een vissersdorpje dat inmiddels is uitgegroeid tot misschien wel de meest bruisende badplaats aan de Algarve De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgde ervoor dat Albufeira in de Romeinse tijd een belangrijke handelsplaats werd. Uit de Romeinse tijd zijn nog altijd overblijfselen te vinden, zo zijn er ruïnes te vinden van een Romeins aquaduct en irrigatiesystemen. In de 19e eeuw werd de visserij een belangrijke bron van inkomsten en nog steeds staat Albufeira bekend als een vissersdorp. Tegenwoordig heeft Albufeira zich vooral ontwikkeld tot populaire badplaats met vele hotels, restaurants en een bruisend nachtleven. Albufeira is tegen een berg gebouwd en de hotels liggen veelal wat verder van het strand. Wel kun je vaak rekenen op een prachtig uitzicht over zee. Albufeira bestaat uit twee delen met een eigen karakter. De oude stad is het meest authentiek, hier vind je een gezellig centraal pleintje waar zomers verschillende straatartiesten hun kunsten vertonen of zorgen voor gezellige livemuziek. Ook kun je hier terecht voor restaurantjes met Portugese specialiteiten, maar er is ook ruim keus aan internationale keukens. De oude stad kenmerkt zich door de vele nauwe straatjes met winkeltjes, een gezellige drukte en veel cafés. In het oude deel zijn ook voor de stapliefhebbers genoeg gezellige bars en uitgaansgelegenheden te vinden.

 

Vakantie vieren in het nieuwe deel van Albufeira, Praia da Oura

Het nieuwe gedeelte van Albufeira, ook wel Praia da Oura, heeft zich ontwikkeld tot een uitgaansparadijs voor vele jongeren in de zomer. Dit nieuwe gedeelte is vrij massaal, maar als je komt voor de uitgaansgelegenheden is dit het gedeelte waar je moet zijn! Meerdere discotheken, waaronder een bekende Pacha, en hippe nachtclubs bevinden zich langs de 'Strip'. Ben je meer iemand van Hollandse feestcafés, Irish pubs of gezellige cocktailbars met happy hours? Ook dan zit je in dit deel van Albufeira op de juiste plek! Net buiten Albufeira ligt het plaatsje Vilamoura waar nog enkele zeer grote discotheken te vinden zijn.

 

Strandvakantie in Albufeira? Ga watersporten bij Fisherman's Beach!

Bij de oude stad ligt het super brede en lange zandstrand 'Fisherman's Beach'. Dit heerlijke en populaire zandstrand dankt de naam aan de vele vissersboten die dagelijks nog het strand op worden getrokken nadat de vissers hun werk vroeg in de ochtend hebben gedaan. Het strand is populair, vanwege de combinatie van een rotsachtige, mooie omgeving en het fijne, goudgele zand. Als je gek bent op watersporten dan is het ook the place to be. Je kunt hier waterfietsen, kajaks & jetski's huren, maar ook parasailen, waterskiën en op de banana boat. Aan het strand bevinden zich bovendien gezellige strandtenten en een leuke boulevard. Wil je een keer wat meer ondernemen? Dan is het nabijgelegen Waterpark Slide & Splash een aanrader, ook heel leuk met kinderen! Een ander park Zoomarine, is eveneens erg leuk als je met de kinderen op vakantie bent in Albufeira. In dit park worden verschillende shows gegeven (o.a. dolfijnen, zeeleeuwen en roofvogels). Je kunt hier zelfs zwemmen met dolfijnen!

 

Tip: bekijk ook eens een fijne bestemming aan de zuidkust van Spanje, zoals Malaga. Een heel ander deel van Portugal ontdekken? Een heerlijke bestemming voor een vakantie is: Madeira, ook wel bekens als bloemeneiland.

Lees Minder

6 resultaten
  

Deel dit met je vrienden :
6 resultaten