Winterzonvakantie 2024 de top 25 bestemmingen

10 maart 2024 Winterzonvakantie 2024 de top 25 bestemmingen

Op zonvakantie in de winter? Zo maar een paar dagen of een weekje naar de zon en nieuwsgierig waar je het meest ideale winterzon weer treft? In deze top 25 tref je de beste zonbestemmingen voor een winterzonvakantie zowel ver weg als dichtbij huis.

 

1. De Kaapverdische eilanden
Op slechts zes uur vliegen is een Kaapverdie vakantie de hele winter een perfecte keuze. In november en voor vakantie in maart zelfs de nummer 1 tip met een 26 - 28 graden en een gemiddelde sunfactor 9,1!

2. Fuerteventura
Met het gezin op winterzon vakantie? Fuerteventura behoort, net als de andere Canarische eilanden, tot de beste keuzes in Europa. Let op: voor echt strandweer moet je een beetje geluk hebben.

3. Aruba
Genieten van zon, zee en strand in de winter? Op Aruba heb je vrijwel 100% zongarantie. Door een groot aanbod van voordelige pakketreizen een o.a. een top tip voor zonvakanties in februari.

4. Gambia
Populair vanwege het grote all inclusive winterzon vakantie aanbod tegen relatief lage prijzen. Zeer zonzeker op slechts zes uur vliegen. Scoort o.a. zeer hoog bij onze vakantie januari tips! 

5. Marsa Alam 
Deze exclusieve badplaats heeft de mooiste resorts van Egypte. Geniet er van zon en strand, ga duiken of snorkelen en maak geweldige excursies. Scoort hoog voor een weekje zon in de winter. Zie o.a. Waar is het 25 graden in februari

6. Tenerife
Zeker aan het begin en einde van de winter een aanrader. Tip: kies een badplaats in het zuiden van het eiland voor de grootste kans op mooi weer.

7. Bonaire
Dit schitterende eiland ligt op circa 10 uur vliegen vanuit Nederland en behoort tot de beste keuzes voor winterzon in januari, februari of maart.

8. Gran Canaria
Even ontsnappen aan de Hollandse kou? De vliegtijd naar Las Palmas is maar goed 4 uur en mede daardoor behoort dit Canarische eiland tot de populairste zonbestemmingen in de winter. 

9. Miami
De kans op mooi weer in Miami is heel, heel, heel erg groot. Vooral onder overwinteraars is Miami favoriet, maar met meer dan 300 dagen zon per jaar is Miami eigenlijk gewoon het hele jaar rond een goede zonbestemming.

10. La Palma
Wil je niet te ver vliegen maar toch wat zonnestralen pakken? Ook in het late najaar en de vroege is La Palma lekker warm en zonnig. Dit Canarische eiland is de ideale bestemming voor een wat meer actieve vakantie!

11. Cancun
Voor een zonvakantie in de winter is ook de Mexicaanse badplaats Cancun een goede tip. Met name in de maanden december, januari, maart en april is het hier goed te vertoeven op de witte koraalstranden.

12. Lanzarote
Op vulkaaneiland Lanzarote is het eigenlijk iedere maand lekker weer. Terwijl veel mensen voor de zomer een vakantie naar Lanzarote boeken, heb je ook hier ook in de wintermaanden weinig kan op neerslag en veel kans op zon.

13. Senegal
Misschien nog niet zo bekend als vakantieland, maar zeker niet minder dan de rest in dit lijstje. Een Senegal vakantie is een goede keuze voor wie een weekje zon, zee en strand in de winter wil combineren met spannende excursies de jungle in!

14. Dubai
Nog een goede suggestie voor een winterzon bestemming is Dubai. Met 9 uur zon per dag en aangename temperaturen tussen de 25 - 30 graden is Dubai zeker het overwegen waard. Bovendien is een vakantie naar Dubai goedkoper dan je denkt - zeker in maart of april!

15. El Gouna 
's Winters dromen we allemaal wel eens van bounty stranden, een azuurblauwe zee en een aangename temperatuur. Die droombestemming bestaat echt: in El Gouna, het meest luxe vakantieparadijs van Egypte!

16. Dominicaanse Republiek
Elk jaar weer is de Dominicaanse Republiek een gewaardeerde plek om te overwinteren. Van december tot en met maart scoort de Dominicaanse Republiek met een 9,0 een van de hoogste sunfactors!

17. Curacao
Behoort tot de populairste bestemmingen, vanwege de Nederlandse historie en goedkope winterzon aanbiedingen. Het weer is echter op de andere Antillen nog net iets beter!

19. Jamaica
Omdat Jamaica geen echte winters kent, is het voor ons een ideale winterzon bestemming! De vrolijke uitstraling van dit eiland zorgt voor een ultiem vakantiegevoel.

20. De Malediven
Bestaat jouw ultieme vakantie uit lekker relaxen in de zon en heerlijk eten? Deze absolute droombestemming vraagt helaas wel om een wat beter gevulde beurs. Maar prachtig zijn de wel, de stranden van de Malediven.

20. Algarve
Waar schijnt de zon wel deze winter? De Algarve is nu misschien geen strandbestemming toch kiezen veel overwinteraars voor haar vanwege de vele zonuren en de relatief korte vliegduur.

21. Madeira
In Nederland is het nog volop winter, maar op Madeira kan je de lente al even ervaren. Dit eiland staat het heel het jaar rond in bloei. Ze zeggen dan ook wel eens dat het op Madeira altijd lente is. Zowel 's zomers als s' winters geniet je hier van aangename temperaturen rond de 20 graden en een zacht zonnetje.

22. Egypte
Ooit de absolute favoriet voor winterzon. Heeft echter veel terrein verloren door de sociale en politieke onrust en spanningen in de regio.  

23. Mauritius
Aan het begin van onze winter, met name voor vakantie in november maar ook december, een zeer goede keuze voor een zonovergoten vakantie.

24. Thailand
Hua Hin, Thailand behoort tot de topbestemmingen voor een zonvakantie in december en het mooie Thaise eiland Koh Samui voor een weekje in januari.

25. Malta 
Zonvakantie in de winter? Als je gewoon lekker op het terras wil zitten, maar niet perse in bikini hoeft dan kan je dichtbij huis blijven in Europa. Op een paar uur vliegen tref je in Malta naast betere temperaturen dan in Nederland ook de nodige cultuur en shoppingopties. En Malta heeft een groen reisadvies!

Meer tips? Check Waar is het nu warm? voor het complete overzicht met winterzon bestemmingen in Europa en de rest van de wereld of bekijk hier de zonnigste bestemmingen voor een last minute zonvakantie!!

Sunny Deal
Service

Mail mij als er een aanbieding is voor: naar een bestemming met
met een prijs lager dan:
Afmelden
4191
shares