Naar de zon in oktober!

Waar vind je een stralende zon in oktober? Zoals deze Top 7 laat zien zijn er lekker weer bestemmingen ver weg en dichtbij. Voor een zonovergoten vakantie in oktober ga je naar het zuiden van de Middellandse Zee, maar ook verder weg tref je het nu!

Lees meer

Op vakantie in oktober naar de zon? Heerlijk warm weer vind je deze maand op een paar uur vliegen!

In oktober hoef je nog niet ver weg om even heerlijk de zon op te zoeken. Rond de zuidelijke plaatsen aan de Middellandse Zee is het nog heerlijk weer. Hoewel de temperaturen in veel Spaanse, Portugese en Griekse badplaatsen nog wel ruim boven de 20 graden komen, is het niet altijd gegarandeerd echt warm weer. Het hoeft zeker geen reden te zijn om niet een vakantie te boeken naar deze populaire badplaatsen, maar als je net iets verder vliegt zijn er een aantal heerlijke bestemmingen die klimaattechnisch net iets zekerder uit de test komen en een hogere Sunfactor scoren. Op zo'n 4 - 5 uur vliegen liggen de Canarische Eilanden en een aantal heerlijke badplaatsen in Egypte. Een echte aanrader is een vakantie in Dahab, deze badplaats heeft nog een heel authentiek karakter en is misschien wel de mooiste van heel Egypte. De ligging aan de Golf van Akaba maakt Dahab bovendien een waar paradijs voor duikfanaten en watersporters.

 

Goedkoop naar de zon in oktober? Super aanbiedingen naar booming badplaatsen

Zeker in de herfstvakantie, die altijd in oktober valt, kan een vakantie naar de zon nog aardig prijzig zijn. Een bestemming die steeds populairder wordt (vanwege het heerlijke klimaat, maar zeker ook vanwege de voordelige prijzen) is Eilat. Een vakantie naar Eilat in oktober boek je vaak al erg voordelig! Het zeewater van de Rode Zee is in oktober nog heerlijk op temperatuur, waardoor het werkelijk een ideale plaats is om in oktober nog even lekker van de zon te genieten.

 

Liever ver weg in oktober? De fijnste tropische bestemmingen liggen voor deze maand niet in het Caribisch gebied. De tropische stormen die in oktober voorkomen, kunnen in oktober je vakantie letterlijk in het water gooien. Alleen de 'Benedenwindse Eilanden', zoals Curacao en Aruba zijn doorgaans stormvrij. Ook een heerlijke tropische bestemming, buiten de orkaanzone, is de Kaapverdische Eilanden. Ideaal voor een vakantie naar de zon in oktober!

 

Vergelijk deze tips voor zon in oktober zeker ook met de Top 7 tips voor naar de zon in september  of naar de zon in november.

Lees Minder

Deel dit met je vrienden :
27°
Gemiddelde oktober

1. Zonvakantie bestemming van de maand: Side

Side

Even lekker naar de zon? In deze maand is het heerlijk aan de Turkse Riviera! De badplaats Side is ideaal voor zonaanbidders, maar ook zeker voor cultuur- en natuurliefhebbers. Naast de heerlijke stranden biedt het achterland van het Turkse Side genoeg bezienswaardigheden. Lees meer over Side .

Aanbiedingen Side voor oktober tref je v.a. € 379,00 bij:


26°
Gemiddelde oktober

2. Fuerteventura

Fuerteventura

Vulkanisch Fuerteventura behoort tot de Canarische Eilanden en heeft een zeer warm klimaat. Ideale bestemming voor een zonvakantie dus! Ook in de winter en herfst is het in Fuerteventura gemiddeld nog 20 graden en van mei tot en met oktober scoort het eiland een 9 + Sunfactor! Prachtig weer en een vaak wilde zee, dát is een vakantie op Fuerteventura. Lees meer over Fuerteventura.

Aanbiedingen Fuerteventura voor oktober tref je v.a. € 480,00 bij:


29°
Gemiddelde oktober

3. Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden

Er zijn maar weinig vakantiebestemmingen waarvan je kunt zeggen dat het weer er altijd goed is. Kaapverdië is echter zo'n uitzondering op slechts een 6 uur vliegen. Deze eilanden halen een gemiddelde Sunfactor van 9,1 en scoren geen enkele maand lager dan 8,6. Geweldig dus voor wie een zonzekere bestemming zoekt! Lees meer over Kaapverdische Eilanden.

Aanbiedingen Kaapverdische Eilanden voor oktober tref je v.a. € 661,00 bij:


25°
Gemiddelde oktober

4. La Palma

La Palma

Het Canarische eiland La Palma is ideaal voor rustzoekers. De dichte bossen, groene bergen, kust en bloeiende natuur zorgt voor een ontspannen vakantie beleving. Op La Palma heb je alles, behalve massa-toerisme. Het weer is iedere maand van het jaar geschikt voor een vakantie, in de zomer gemiddeld 27 graden, in de winter gemiddeld 19 graden. Lees meer over La Palma.

Aanbiedingen La Palma voor oktober tref je v.a. € 487,00 bij:


25°
Gemiddelde oktober

5. Lanzarote

Lanzarote

Op Lanzarote valt de minste regen van alle Canarische Eilanden. Voor een zonvakantie is Lanzarote dan ook in een lange periode van het jaar een heerlijke bestemming! Het vulkanische landschap met niet alleen goudgele maar ook zwarte stranden is erg bijzonder. De hoge golven trekken veel surfers naar Lanzarote. Lees meer over Lanzarote.

Aanbiedingen Lanzarote voor oktober tref je v.a. € 480,00 bij:


26°
Gemiddelde oktober

6. Tenerife

Tenerife

Het grootste Canarische eiland staat bekend om zijn milde klimaat. Zeker het zuiden van het Tenerife, waar ook de meest bekende badplaatsen liggen, schijnt de zon ook echt heel vaak! Minder bekend is het prachtige Noorden en binnenland waar je veel natuurschoon, uitgestrekte plantages en slaperige dorpjes treft. Lees meer over Tenerife.

Aanbiedingen Tenerife voor oktober tref je v.a. € 522,00 bij:


26°
Gemiddelde oktober

7. Gran Canaria

Gran Canaria

Even lekker naar de zon? Het subtropische Gran Canaria is een heerlijke bestemming waar het kwik eigenlijk het hele jaar niet onder de 20 graden komt. In deze maand is Gran Canaria echter een topbestemming en krijgt van ons een hele hoge Sunfactor. Reken maar gemiddeld op 9 a 10 uren zon per dag! Lees meer over Gran Canaria.

Aanbiedingen Gran Canaria voor oktober tref je v.a. € 507,00 bij: