Ga naar de zon in augustus!

In de maand augustus wil je naar de zon, maar in het hoogseizoen is het soms een lastige opgave om een goede aanbieding te vinden voor een zonvakantie in augustus. Ook is het deze maand op bepaalde plaatsen misschien wel té warm. Lees de vakantietips!

Lees meer

Je wil de zon opzoeken in augustus, maar wat zijn deze maand ideale bestemmingen?

Het zou zo maar kunnen dat we in Nederland een lekkere zomer hebben met zonovergoten dagen. Dan is de goedkoopste optie om een opblaaszwembad te halen in de speelgoedwinkel en te genieten van het mooie weer in je eigen achtertuin. Maar helaas! Het komt toch regelmatig voor dat men in augustus zijn heil over de grens moet zoeken voor wat stralende dagen. Als je gebonden bent aan de schoolvakanties en je wilt verzekerd zijn van een heerlijk zonnetje dan is het verstandig tijdig te boeken. In augustus is het vrijwel in het hele Middellandse Zee gebied stralend weer met veel zonuren. Voor sommigen zijn enkele bestemmingen zelfs te warm! Denk bijvoorbeeld aan Egypte, Eilat, Cyprus en de zuidkust van Turkije. Hier komt de temperatuur in augustus regelmatig ruim boven de 30°C! Hoewel het een droge warmte is, vinden velen dit echt te warm. Bestemmingen die ideaal zijn in augustus, bevinden zich vooral in het centrale Middellandse Zee gebied. Boek een vakantie naar Sardinie of een van de andere eilanden in de buurt. En denk zeker aan een vakantie naar Menorca als je een rustzoeker bent.

 

Lastminute in augustus naar de zon op vakantie? 

Als je lastminute naar de zon wilt in augustus dan komt dat vaak omdat het in Nederland slecht weer is. Helaas is het aanbod voor de weken in de schoolvakantie vaak schaars. De meeste aanbiedingen zijn vaak voor het eind van de maand of het begin van de volgende maand. Kijk zeker eens naar minder bekende bestemmingen! Een heerlijk klimaat in hartje zomer vind je ook op de Canarische Eilanden. Doorgaans is het hier minder heet dan in het Middellandse Zee gebied.

 

Vergelijk deze tips voor zon in augustus zeker ook met de Top 7 tips voor naar de zon in juli of naar de zon in september.

Lees Minder

Deel dit met je vrienden :
27°
Gemiddelde augustus

1. Zonvakantie bestemming van de maand: Sunny Beach

Sunny Beach

Het zomerse strandvakantie walhalla 'Sunny Beach' doet haar naam eer aan. Zomers schijnt de zon veelvuldig en de prachtige zandstranden bieden de zonaanbidder de perfecte plaats om te zonnen, relaxen en een drankje te drinken. En 's avonds is de boulevard met de vele barretjes de place to be. Lees meer over Sunny Beach.

Aanbiedingen Sunny Beach voor augustus tref je v.a. € 390,00 bij:


28°
Gemiddelde augustus

2. Gardameer

Gardameer

Het grootste meer van Italie is een populaire vakantie bestemming voor jong en oud. Vooral de zomers aan het Gardameer zijn uiterst geschikt voor actieve en relaxte zonvakanties. Juli is de maand met de minste kans op regen en met temperaturen die kunnen uitlopen tot bijna 30 graden, de ideale vakantiemaand. Lees meer over Gardameer.

Aanbiedingen Gardameer voor augustus tref je v.a. € 259,00 bij:


27°
Gemiddelde augustus

3. Lanzarote

Lanzarote

Op Lanzarote valt de minste regen van alle Canarische Eilanden. Voor een zonvakantie is Lanzarote dan ook in een lange periode van het jaar een heerlijke bestemming! Het vulkanische landschap met niet alleen goudgele maar ook zwarte stranden is erg bijzonder. De hoge golven trekken veel surfers naar Lanzarote. Lees meer over Lanzarote.

Aanbiedingen Lanzarote voor augustus tref je v.a. € 405,00 bij:


28°
Gemiddelde augustus

4. La Palma

La Palma

Het Canarische eiland La Palma is ideaal voor rustzoekers. De dichte bossen, groene bergen, kust en bloeiende natuur zorgt voor een ontspannen vakantie beleving. Op La Palma heb je alles, behalve massa-toerisme. Het weer is iedere maand van het jaar geschikt voor een vakantie, in de zomer gemiddeld 27 graden, in de winter gemiddeld 19 graden. Lees meer over La Palma.

Aanbiedingen La Palma voor augustus tref je v.a. € 517,00 bij:


27°
Gemiddelde augustus

5. Ohrid

Ohrid

Het meer van Ohrid in Macedonie is een verrassende zomervakantie bestemming. Ohrid heeft een heerlijk klimaat, een wonderschone natuur en mystieke dorpjes en straatjes. Daarnaast is Macedonie nog verrassend goed betaalbaar, ideaal voor reizigers met een beperkt budget! Lees meer over Ohrid.

Aanbiedingen Ohrid voor augustus tref je v.a. € 349,00 bij:


26°
Gemiddelde augustus

6. Azoren

Azoren

De eilandengroep de Azoren heeft een mild klimaat door de ligging in de Atlantische Oceaan. Het wordt er zelden echt heet of koud, met temperaturen jaarrond tussen de 18 - 25 graden Celsius. De ideale bestemming voor een actievere zonvakantie. Mede door de waanzinnige omgeving en het bijzondere natuurschoon. Lees meer over Azoren.

Aanbiedingen Azoren voor augustus tref je v.a. € 672,00 bij:


25°
Gemiddelde augustus

7. Madeira

Madeira

Ervaar de eeuwige lente op Madeira. Dit Portugese eiland met mild klimaat is een natuurschone oase en ligt middenin de Atlantische Oceaan ten noorden van de Canarische Eilanden. Een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en romantici! Een vakantie naar Madeira kan ieder moment van het jaar, zeker van mei tot november is het er heerlijk! Lees meer over Madeira.

Aanbiedingen Madeira voor augustus tref je v.a. € 533,00 bij: