Ga naar de zon in augustus!

In de maand augustus wil je naar de zon, maar in het hoogseizoen is het soms een lastige opgave om een goede aanbieding te vinden voor een zonvakantie in augustus. Ook is het deze maand op bepaalde plaatsen misschien wel té warm. Lees de vakantietips!

Lees meer

Je wil de zon opzoeken in augustus, maar wat zijn deze maand ideale bestemmingen?

Het zou zo maar kunnen dat we in Nederland een lekkere zomer hebben met zonovergoten dagen. Dan is de goedkoopste optie om een opblaaszwembad te halen in de speelgoedwinkel en te genieten van het mooie weer in je eigen achtertuin. Maar helaas! Het komt toch regelmatig voor dat men in augustus zijn heil over de grens moet zoeken voor wat stralende dagen. Als je gebonden bent aan de schoolvakanties en je wilt verzekerd zijn van een heerlijk zonnetje dan is het verstandig tijdig te boeken. In augustus is het vrijwel in het hele Middellandse Zee gebied stralend weer met veel zonuren. Voor sommigen zijn enkele bestemmingen zelfs te warm! Denk bijvoorbeeld aan Egypte, Eilat, Cyprus en de zuidkust van Turkije. Hier komt de temperatuur in augustus regelmatig ruim boven de 30°C! Hoewel het een droge warmte is, vinden velen dit echt te warm. Bestemmingen die ideaal zijn in augustus, bevinden zich vooral in het centrale Middellandse Zee gebied. Boek een vakantie naar Sardinie of een van de andere eilanden in de buurt. En denk zeker aan een vakantie naar Menorca als je een rustzoeker bent.

 

Lastminute in augustus naar de zon op vakantie? 

Als je lastminute naar de zon wilt in augustus dan komt dat vaak omdat het in Nederland slecht weer is. Helaas is het aanbod voor de weken in de schoolvakantie vaak schaars. De meeste aanbiedingen zijn vaak voor het eind van de maand of het begin van de volgende maand. Kijk zeker eens naar minder bekende bestemmingen! Een heerlijk klimaat in hartje zomer vind je ook op de Canarische Eilanden. Doorgaans is het hier minder heet dan in het Middellandse Zee gebied.

 

Vergelijk deze tips voor zon in augustus zeker ook met de Top 7 tips voor naar de zon in juli of naar de zon in september.

Lees Minder

Deel dit met je vrienden :
28°
Gemiddelde augustus

1. Zonvakantie bestemming van de maand: Albufeira

Albufeira

Toe aan een zonvakantie? De badplaats Albufeira aan de Algarve heeft per jaar relatief veel zonuren. In het voor-, na- en zomerseizoen is een vakantie in Albufeira echt een aanrader. Het is een van de meest bruisende badplaatsen van Portugal met een gezellige boulevard, lange zandstranden en veel leuke winkels en restaurants. Lees meer over Albufeira.

Aanbiedingen Albufeira voor augustus tref je v.a. € 424,00 bij:


28°
Gemiddelde augustus

2. Santorini

Santorini

Wil je eens een zonvakantie ervaren met een hele andere sfeer dan je normaal gewend bent? Dan is Santorini zeker de moeite waard. Door de witte kerkjes met blauwe daken, ezeltjes en authentieke dorpjes is dit eiland een verrassend mooie bestemming! Het scoort niet voor niks diverse malen een 10 in onze sunfactor. Lees meer over Santorini.

Aanbiedingen Santorini voor augustus tref je v.a. € 558,00 bij:


27°
Gemiddelde augustus

3. Lanzarote

Lanzarote

Op Lanzarote valt de minste regen van alle Canarische Eilanden. Voor een zonvakantie is Lanzarote dan ook in een lange periode van het jaar een heerlijke bestemming! Het vulkanische landschap met niet alleen goudgele maar ook zwarte stranden is erg bijzonder. De hoge golven trekken veel surfers naar Lanzarote. Lees meer over Lanzarote.

Aanbiedingen Lanzarote voor augustus tref je v.a. € 405,00 bij:


29°
Gemiddelde augustus

4. Sardinie

Sardinie

Sardinie is werkelijk prachtig. Hier vind je nog afgelegen baaien en de heerlijkste zandstranden. Het eiland zelf is groen en wonderschoon en op zeer veel plaatsen nog erg authentiek. Genieten doe je zeker van de Italiaanse keuken en de lokale specialiteiten. Maar ook van de zon, die hier nu overvloedig schijnt! Lees meer over Sardinie.

Aanbiedingen Sardinie voor augustus tref je v.a. € 621,00 bij:


27°
Gemiddelde augustus

5. Ohrid

Ohrid

Het meer van Ohrid in Macedonie is een verrassende zomervakantie bestemming. Ohrid heeft een heerlijk klimaat, een wonderschone natuur en mystieke dorpjes en straatjes. Daarnaast is Macedonie nog verrassend goed betaalbaar, ideaal voor reizigers met een beperkt budget! Lees meer over Ohrid.

Aanbiedingen Ohrid voor augustus tref je v.a. € 270,00 bij:


26°
Gemiddelde augustus

6. Azoren

Azoren

De eilandengroep de Azoren heeft een mild klimaat door de ligging in de Atlantische Oceaan. Het wordt er zelden echt heet of koud, met temperaturen jaarrond tussen de 18 - 25 graden Celsius. De ideale bestemming voor een actievere zonvakantie. Mede door de waanzinnige omgeving en het bijzondere natuurschoon. Lees meer over Azoren.

Aanbiedingen Azoren voor augustus tref je v.a. € 525,00 bij:


25°
Gemiddelde augustus

7. Madeira

Madeira

Ervaar de eeuwige lente op Madeira. Dit Portugese eiland met mild klimaat is een natuurschone oase en ligt middenin de Atlantische Oceaan ten noorden van de Canarische Eilanden. Een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en romantici! Een vakantie naar Madeira kan ieder moment van het jaar, zeker van mei tot november is het er heerlijk! Lees meer over Madeira.

Aanbiedingen Madeira voor augustus tref je v.a. € 460,00 bij: